Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Muzeum Prezentaci vytvořil: Jakub Masař,Milan Chmelař, Štěpán Marcaník Dominik Petrůj 

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Muzeum Prezentaci vytvořil: Jakub Masař,Milan Chmelař, Štěpán Marcaník Dominik Petrůj "— Transkript prezentace:

1 muzeum Prezentaci vytvořil: Jakub Masař,Milan Chmelař, Štěpán Marcaník Dominik Petrůj 

2 Doba bronzová Doba bronzová na území dnešního Česka počíná kolem roku 2300 př. n. l. v pojetí české archeologie, v pojetí Moravském až kolem roku 2100 př. n. l. a končí kolem roku 800 př. n. l.. Ve starší době bronzové dominuje Únětická kultura, v závěru starší doby bronzové, v tzv. protourbánním horizontu nastupuje zejména na Moravě kultura věteřovská, na východě Moravy zasahuje epišňůrový kulturní okruh kulturou nitranskou.

3 Starověký drtič

4 Vytvořil: masař jakub, dominik petrůj, Milan chmelař, Štěpán marcaník
Pravěk Vytvořil: masař jakub, dominik petrůj, Milan chmelař, Štěpán marcaník

5 Paroh losa

6 Mamutí zub

7 sekyrka

8 mystičky

9 Drtič

10 vázy

11 Misky

12 Něco o zbraních Zbraně v pravěku
Jako lovecké zbraně se používaly zpočátku hlavně kyje, kopí, pěstní klíny, oštěpy a vrhací hole. Později lovci začali používat dokonalejší zbraně jako luk se šípy, harpunu, prak, bumerang, nůž, sekeru nebo oštěpy. Zbraně opatřovali různě opracovanými hroty z pazourků kostí, kamene nebo parohů. Často také využívali různých pastí ( smyčky, oka, sítě ...).

13 Bronzové zbraně

14 Něco o mincích Mince patrně vznikly normováním kousků drahého kovu, aby je nebylo třeba vážit Souvislost s vážením potvrzuje i to, že názvy starých mincí často současně znamenaly i váhové jednotky, jako talent, šekel, peso nebo libra. Ve starověkých Athénách se z talentu stříbra (asi 21 kg) razilo drachem. Protože se ve Středomoří užívaly jak zlaté (na východě), tak také stříbrné (v Řecku) a bronzové (Řím) mince, vznikly také různé měnové systémy a už císař Konstantin se pokusil zavést jednotnou zlatou měnu (solidus)

15 Mince

16 Slovanské nádoby

17 Hrob

18 Děkujeme za pozornost kuba, dominik, milďouš, štěpka 


Stáhnout ppt "Muzeum Prezentaci vytvořil: Jakub Masař,Milan Chmelař, Štěpán Marcaník Dominik Petrůj "

Podobné prezentace


Reklamy Google