Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"— Transkript prezentace:

1 Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Přemysl Otakar II. VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny

2 Identifikátor materiálu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT, 06
Anotace Žáci získávají informace o králi Přemyslu Otakaru II. (jeho rodičích, přízvisku, vládě, smrti). Prostřednictvím interaktivního cvičení žáci zjišťují, jak přesně znělo přízvisko Přemysla Otakara II.(slunce se správnou odpovědí doletí do vyhrazeného prostoru, ostatní zmizí). Správné odpovědi žáci zapisují do vyhrazeného prostoru skrytým perem. Prostřednictvím interaktivního cvičení žáci zjišťují, po které bitvě se Přemyslovi dostalo přízvisko železný (obdélník se správnou odpovědí doletí za zvuku bubnů do vyhrazeného prostoru). Skrytým perem žáci spojují křestní jména a příjmení Přemyslových manželek. Na obrázku poznávají českobudějovické náměstí a zapisují jeho název a odpovědi na doplňující otázky skrytým perem. Na základě obrázku popisují smrt Přemysla Otakara II. Prostřednictvím interaktivního cvičení se dovídají, ve kterém roce zemřel (obrazec se správnou odpovědí doletí do vyhrazeného prostoru, ostatní zmizí). Autor Období vytvoření materiálu Mgr. Naděžda Korcová Červenec 2011 Speciální vzdělávací potřeby ADHD, dyslexie, dysgrafie, dysortografie Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Člověk a společnost Dějepis Druh učebního materiálu Interaktivní DUM Druh interaktivity Využití interaktivní tabule a práce s PC Možnost dopisovat rukopisné poznámky přes skrytá tlačítka v rámci nového softwaru Cílová skupina  Žák – s lehkým mentálním postižením Stupeň a typ vzdělávání Základní škola praktická – 2. stupeň Typická věková skupina 13 – 15 let, 7. ročník Přílohy Pracovní list v MS Word

3 Přemysl Otakar II.

4 Přemysl Otakar II. Přemysl Otakar II. byl druhorozený syn Václava I.
a Kunhuty Štaufské. 1

5 Přezdívka že- lezný zlatý oce-lový
Slunce se správnou odpovědí doletí po kliknutí myší do vyhrazeného prostoru. že- lezný zlatý oce-lový

6 Přemysl Otakar II., král __________ a ____________
Královo přízvisko Přemysl Otakar II., král __________ a ____________ (Správnou odpověď zapiš skrytým perem.) Použij skryté pero!

7 Král železný Přízvisko „železný“ dostal Přemysl Otakar II. po bitvě u ____________ . Obdélník se správnou odpovědí doletí po kliknutí myší na vyhrazené místo. Kressenbrunnu Prahy Brna

8 Manželky Přemysla Otakara II.
Spoj křestní jména příjmení: Markéta Uherská Kunhuta Babenberská Použij skryté pero!

9 Náměstí se jmenuje: ___________________
České Budějovice Náměstí v Českých Budějovicích nechal založit Přemysl Otakar II. Náměstí se jmenuje: ___________________ (Správnou odpověď zapiš skrytým perem.) Použij skryté pero!

10 Náměstí v Českých Budějovicích
2

11 Doplňující otázky Jak se nazývá stavba, která stojí uprostřed českobudějovického náměstí? ________________________________ Jak se nazývá fialová budova s věžemi? _________________________________ Jaká je plocha českobudějovického náměstí? _______________________________ Použij skryté pero!

12 Bitva na Moravském poli
Popiš obrázek, na kterém je vyobrazena bitva na Moravském poli. 3

13 Smrt Přemysla Otakara II.
Přemysl Otakar II. padl v bitvě na Moravské poli v roce ________. Nápověda: součet čísel letopočtu se rovná číslu 18. 1278 1378 1178 Použij skryté pero!

14 Zdroje obrázků: 1 AUTOR NEZNÁMÝ. wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 2 ERBENOVÁ, Jitka. wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: 3 MATHAUSER, Josef. wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny"

Podobné prezentace


Reklamy Google