Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přesnídávkové polévky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přesnídávkové polévky"— Transkript prezentace:

1 Přesnídávkové polévky
P. Pechová, 2012

2 Přesnídávkové polévky
hlavním úkolem je nasytit podávané množství je 0,33 l na porci často s masem nebo uzeninou doplňujeme pečivem př. gulášová, dršťková, zelná s klobásou, vývar s masem a nudlemi Přesnídávkové polévky

3 Gulášová polévka připravíme cibulopaprikový základ
přidáme přední hovězí maso na kostky okořeníme (sůl, gulášové koření, kmín, majoránku česnek) poloměkké maso zalijeme vývarem a zahustíme zlatavou zásmažkou, provaříme přidáme brambory na kostky zdobíme petrželkou Gulášová polévka

4 připravíme cibulopaprikovou zásmažku, zalijeme vývarem
ochutíme (kmín, mletý pepř, majoránka, třený česnek scedíme a vložíme na nudličky nakrájené uvařené dršťky dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme, zdobíme petrželkou Dršťková polévka

5 Další přesnídávkové polévky
Hovězí vývar s masem a nudlemi Frankfurtská polévka Zelná s klobásou Čočková s párkem Další přesnídávkové polévky

6 Kontrolní otázky Uveďte technologický potup zelné polévky s klobásou.
Jak podáváme přesnídávkové polévky? Co jsou to dršťky? Kontrolní otázky

7 ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1
ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN Použité zdroje


Stáhnout ppt "Přesnídávkové polévky"

Podobné prezentace


Reklamy Google