Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Přesnídávkové polévky
P. Pechová, 2012
2
Přesnídávkové polévky
hlavním úkolem je nasytit podávané množství je 0,33 l na porci často s masem nebo uzeninou doplňujeme pečivem př. gulášová, dršťková, zelná s klobásou, vývar s masem a nudlemi Přesnídávkové polévky
3
Gulášová polévka připravíme cibulopaprikový základ
přidáme přední hovězí maso na kostky okořeníme (sůl, gulášové koření, kmín, majoránku česnek) poloměkké maso zalijeme vývarem a zahustíme zlatavou zásmažkou, provaříme přidáme brambory na kostky zdobíme petrželkou Gulášová polévka
4
připravíme cibulopaprikovou zásmažku, zalijeme vývarem
ochutíme (kmín, mletý pepř, majoránka, třený česnek scedíme a vložíme na nudličky nakrájené uvařené dršťky dochutíme polévkovým kořením a krátce povaříme, zdobíme petrželkou Dršťková polévka
5
Další přesnídávkové polévky
Hovězí vývar s masem a nudlemi Frankfurtská polévka Zelná s klobásou Čočková s párkem Další přesnídávkové polévky
6
Kontrolní otázky Uveďte technologický potup zelné polévky s klobásou.
Jak podáváme přesnídávkové polévky? Co jsou to dršťky? Kontrolní otázky
7
ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1
ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN Použité zdroje
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.