Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přílohy z rýže a dalších obilovin

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přílohy z rýže a dalších obilovin"— Transkript prezentace:

1 Přílohy z rýže a dalších obilovin
P. Pechová, 2012

2 Přílohy z rýže Vhodná příloha k dušeným, pečeným a zadělávaným pokrmům
Na talíři formujeme nejčastěji do kopečků Přílohy z rýže

3 Rýži přebereme, opereme, spaříme a vaříme v dostatečném množství osolené vody
Zaléváme ji horkou vodou (aby nebyla mazlavá) Vařená rýže

4 Dušená rýže Přebereme, opereme, spaříme, osmahneme na tuku
Zalijeme v poměru 1 kg rýže na 1,5 litru vody Osolíme, přidáme cibuli s hřebíčkem, přivedeme k varu Dusíme asi 20 minut v mírně rozehřáté troubě Dušená rýže

5 Přidáme různé doplňky – hrášek, kari, zeleninu, šunku, pažitku, papriku aj.
Ochucené rýže

6 Vařené kroupy, krupky, perličky
Přebereme, propláchneme, případně namočíme na 4-6 hodin Vaříme v dostatečném množství osolené vody Vaříme zvolna, občas mícháme Po uvaření scedíme, propláchneme, promastíme Vařené kroupy, krupky, perličky

7 Vařené jáhly 2 x spaříme (zbavíme hořkosti)
Propláchneme studenou vodou Vsypeme do vody nebo vývaru, vaříme Můžeme dochutit česnekem, solí, majoránkou, muškátovým oříškem a osmaženou cibulkou Vařené jáhly

8 Vařené ovesné vločky Slaná kaše
Vločky osmahneme, zalijeme osolenou vodou (1 kg vloček, 3 litry vody) Zavaříme, dodusíme v troubě Vařené ovesné vločky

9 Najděte na internetových stránkách další přílohy z obilovin.
Úkol

10 ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1
ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN Použité zdroje


Stáhnout ppt "Přílohy z rýže a dalších obilovin"

Podobné prezentace


Reklamy Google