Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Přílohy z rýže a dalších obilovin
P. Pechová, 2012
2
Přílohy z rýže Vhodná příloha k dušeným, pečeným a zadělávaným pokrmům
Na talíři formujeme nejčastěji do kopečků Přílohy z rýže
3
Rýži přebereme, opereme, spaříme a vaříme v dostatečném množství osolené vody
Zaléváme ji horkou vodou (aby nebyla mazlavá) Vařená rýže
4
Dušená rýže Přebereme, opereme, spaříme, osmahneme na tuku
Zalijeme v poměru 1 kg rýže na 1,5 litru vody Osolíme, přidáme cibuli s hřebíčkem, přivedeme k varu Dusíme asi 20 minut v mírně rozehřáté troubě Dušená rýže
5
Přidáme různé doplňky – hrášek, kari, zeleninu, šunku, pažitku, papriku aj.
Ochucené rýže
6
Vařené kroupy, krupky, perličky
Přebereme, propláchneme, případně namočíme na 4-6 hodin Vaříme v dostatečném množství osolené vody Vaříme zvolna, občas mícháme Po uvaření scedíme, propláchneme, promastíme Vařené kroupy, krupky, perličky
7
Vařené jáhly 2 x spaříme (zbavíme hořkosti)
Propláchneme studenou vodou Vsypeme do vody nebo vývaru, vaříme Můžeme dochutit česnekem, solí, majoránkou, muškátovým oříškem a osmaženou cibulkou Vařené jáhly
8
Vařené ovesné vločky Slaná kaše
Vločky osmahneme, zalijeme osolenou vodou (1 kg vloček, 3 litry vody) Zavaříme, dodusíme v troubě Vařené ovesné vločky
9
Najděte na internetových stránkách další přílohy z obilovin.
Úkol
10
ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1
ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN Použité zdroje
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.