Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_10_4_20.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_10_4_20."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_10_4_20

2 Superfinišování Patří mezi dokončovací způsoby obrábění hlavně vnějších válcových ploch. Obrábění se provádí pomocí superfinišovací hlavy s brusnými kameny. Hlava je přitlačovaná k obráběné ploše, zároveň koná kmitavý pohyb ve směru osy obrobku ( kmitů/min) a posouvá se ve směru této osy. Obrobek se otáčí kolem své osy.

3 Složením jednotlivých pohybů získáme pro jednotlivá zrna nepravidelné dráhy, které překrývají předcházející stopy a zrna vyhlazují povrch. Mezi nástroj a obrobek se přivádí kapalina, která vytváří film.

4 Na počátku obrábění – velká drsnost – na vrcholcích velký tlak – tím se vytlačí kapalina a dochází k obrábění. Obráběním se plocha styku zvětšuje a tlak snižuje až kameny nevytlačí tekutinu a film zabrání obrábění. Výchozí povrch je broušený, přídavek je 0,005 až 0,02 mm. Dosáhnem drsnosti až Ra = 0,025 až 0,1. Používáme na dokončování hřídelových čepů, valivé prvky ložisek, ...

5 Tento výukový materiál je plně v souladu s Autorským zákonem (jsou zde dodržována všechna autorská práva). „Pokud není uvedeno jinak, autorem textů a obrázků je Ing. Miroslav Soukup“.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_10_4_20."

Podobné prezentace


Reklamy Google