Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
VY_INOVACE_Kaluzova_ Společně ke hvězdám Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/ – Individualizace a inovace výuky
2
Anotace výukový materiál pro výuku hotelového provozu
určeno pro studenty nástavbového studia Společného stravování studenti se seznámí s historií vzniku hotelové klasifikace
3
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Společně ke hvězdám
4
„Společně ke hvězdám“ nová etapa spolupráce mezi asociacemi, reprezentujícími obor hotelnictví a gastronomie v Evropě nová forma komunikace se zákazníkem, která mu jasným transparentním způsobem usnadňuje orientaci při výběru hotelu nebo penzionu ve čtyřech evropských státech Česká republika, Německo, Maďarsko a Rakousko se dohodly na společné klasifikaci pod hlavičkou „Hotelstars Union," platné od roku 2010
5
„Společně ke hvězdám“ od roku 2011 Švýcarsko a Švédsko
v současné době aplikují tyto země společná kritéria v udělování hvězdiček: Německo, Rakousko, Švédsko, ČR, Maďarsko, Švýcarsko, Nizozemí, Lucembursko a pobaltské země- Litva, Lotyšsko a Estonsko, Malta, Belgie, Řecko
6
Jak systém funguje a v čem se liší?
hlavními rozdíly oproti původní klasifikaci je velká flexibilita systému každé zařízení se nejprve klasifikuje podle kontrolních listů, skládající se z povinných a nepovinných bodů pro každou třídu každý hotel se tedy může rozhodnout, které prvky jsou pro jeho klientelu nejdůležitější ti, kteří splňují více než jen povinná kritéria a minimální počet nepovinných kritérií, pak mohou získat v každé třídě ještě označení Superior
7
Co znamenají hotelové hvězdičky
hotelová klasifikace má celkem 270 hodnotících kritérií, která vznikla na podkladu průzkumů očekávání hotelových hostů a potřeb trhu. Systém se opírá o povinná kritéria a dobrovolně volitelné požadavky novinkou je především možnost zařazení do kategorie SUPERIOR Superior představuje hotely, které nabídkou služeb vysoce předstihují standard předepsaný pro jejich třídu
8
Zařazení do příslušné třídy
je označováno názvem a mezinárodně uznávaným systémem jednou až pěti hvězdičkami: Tourist Ekonomy Standard First class Luxury
9
Výhody klasifikace poskytuje veřejnosti přehled o kvalitě a úrovni ubytovacích služeb nabídka služeb se stává přehlednější a lépe prodejnou označení hvězdičkami je vysvědčením kvality a úrovně umožní snadnější prosazení v zahraničí motivace k odstranění slabých míst, k investování do zkvalitnění služeb a zvyšování výkonů Udělování a obnovování Certifikátu a Klasifikačních znaků se provádí na 3 roky
10
Zdroje SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii. Praha: Fortuna, 2009, ISBN UNIHOST. Klasifikace hotelů [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Hotelstars union [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. Expo kongres hotel [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.