Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Dezertní směsi 1 Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Dezertní směsi. Klíčová slova: Dezertní směsi, charakteristika, rozdělení podle náročnosti. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_24
3
Charakteristika, rozdělení
Dezertní směsi 1 Charakteristika, rozdělení
4
charakteristika Bonboniéry – dezertní směsi nepatří mezi běžně konzumované cukrovinky Dezertní směsi představují většinou dárkový předmět
5
charakteristika Jsou také vyjádřením vztahu k obdarovávanému, proto jsou vyráběny v různých cenových a hmotnostních druzích Kvantitativnímu a kvalitativnímu odstupňování musí odpovídat použitý obalový materiál a grafické a výtvarné zpracování
6
charakteristika Dezertní směsi jsou malé čokoládové i nečokoládové cukrovinky různých tvarů, mohou být balené i nebalené, vkládané do plastových proložek, spotřebitelským obalem je krabička z různých materiálů, která má estetický vzhled, bývá přebalena folií.
7
Rozdělení dezertních směsí podle náročnosti zpracování
Dezerty luxusní Dezerty značkové (výběrové) Dezerty běžné
8
Rozdělení dezertních směsí podle složení
Jednosložkové Vícesložkové
9
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.