Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablony VY_32_INOVACE GAZ Název DUMu GAZ K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Gastronomická zařízení Vzdělávací okruh Vybavení kuchyní – kuchyňské nádobí a náčiní Druh učebního materiálu Prezentace, samostatná práce Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky s vybavením používaným při výrobě pokrmů – nádobí a náčiní Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Kuchyňské nádobí, náčiní Datum
2
Vybavení hlavní kuchyně
Nádobí a náčiní pro výrobu pokrmů
3
Nádobí a náčiní Při výrobě pokrmů používáme nádobí a náčiní, které musí splňovat všechny požadavky: Na hygienu Produktivitu práce Ekonomický provoz
4
Kuchyňské nádobí Kuchyňské nádobí se vyrábí z materiálů, které velmi dobře vodí teplo Nejvhodnější materiál pro kuchyňské nádobí je: chromniklová ocel – hrnce, pánve, konvice, gastronomické nádoby varné sklo – zapékací mísy a misky, formy na bábovky, varné konvice litina - pekáče, pánve smaltované plechy – plechy na pečení pečiva Keramika – zapékací mísy a misky, pekáče
5
Kuchyňské nádobí
6
Kuchyňské náčiní Při přípravě pokrmů používáme kuchyňské náčiní:
Vařečky Metly Kvedlačky Válečky Struhadla Naběračky Krájecí desky atd.
7
Kuchyňské náčiní Kuchyňské náčiní musí být vyrobeno z materiálů, které splňují hygienické normy a jsou odolné vysokým teplotám: Dřevo Chromniklová ocel Tvrzené plasty
8
Druhy kuchyňského náčiní
9
Samostatný úkol Zařaď jednotlivé druhy nádobí a nářadí a pojmenuj je:
10
Použitá literatura Šebelová,Marie,: Zařízení závodu, Nakladatelství Parta,2005, ISBN foto Mgr. Věra Tupá
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.