Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže"— Transkript prezentace:

1 EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
VY_32_ZAZNAM_ICT2.15 Základní škola , Znojmo, Mládeže EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo III/2 Zpracoval Petr Faltus Název produktu Návody Jak na výpočty ve Wordu Číslo produktu 15 Použito

2 Návody Jak na výpočty ve Wordu

3 I když Microsoft Word není program sloužící primárně k výpočtům a práci s tabulkami, mnohé výpočty ve verzi 2007 a vyšší udělat umí a práci vám tak může zjednodušit.

4 Po vložení tabulky do dokumentu nastavte kurzor na buňku, ve které se má zobrazit výsledek. Potom na pravém okraji karty Nástroje tabulky / Rozložení vyhledejte skupinu ikon Data a v ní ikonu Vzorec.

5

6 Po kliknutí na tuto ikonu se se zobrazí dialogové okno, sloužící pro zápis vzorce předdefinovaného nebo pro tvorbu vzorce vlastního. V poli Vzorec je standartně předdefinovaná funkce SUM pro součet buněk.

7 Za funkcí je zorazen argument, který určuje, které buňka se budou sčítat. Above pro součet nad aktuální buňkou, Left pro součet všech čísel vlevo od aktuální buňky, Right vpravo a Below pro součet buněk pod sebou.

8 Jestliže s nabízeným výpočtem souhlasíte a nepotřebujete nic měnit, stačí stisknout tlačítko OK a na místě kurzoru se objeví výsledek.

9

10 Je důležité, abyste věděli, že pole se ve Wordu standartně neaktualizují, a tak když někde v buňkách změníte čísla, výsledek se automaticky neopraví. Je třeba dané pole označit a stisknout klávesu F9.

11 Nepotřebujete-li vytvořit součet, ale například průměr nebo vyhledat maximum či minimum, navrženou funkci SUM nejprve vymažte a potom v dialogovém okně Vzorec vyvolejte nabídku Vložit funkci.

12 Vyberte požadovanou funkci
Vyberte požadovanou funkci. Ta se zobrazí s prázdnými závorkami, tedy bez argumentu. Na základě toho, ze kterých buněk budete počítat, dopište ručně správný argument. Např. Above.

13

14 Zdroj: Časopis Počítač pro každého 9/2011


Stáhnout ppt "EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže"

Podobné prezentace


Reklamy Google