Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

- slohové útvary informačního postupu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "- slohové útvary informačního postupu"— Transkript prezentace:

1

2 - slohové útvary informačního postupu
Zpráva, oznámení - slohové útvary informačního postupu

3 Oznámení - informuje o budoucí události
„Vážení občané, celý příští týden bude probíhat sběr šatstva pro Charitu. Své nepotřebné avšak nepoškozené šatstvo můžete přinášet od pondělí do pátku mezi osmou a patnáctou hodinou do místní Sokolovny. Více informací o této charitativní akci najdete na webových stránkách obce.“

4 Zpráva – informuje o události nebo jevu, který se stal nebo nestal
- odpovídá na základní otázky kdo? co? kde? kdy? Sběr pro Charitu v Broumově Minulý týden proběhl v naší obci sběr šatstva pro Charitu Broumov. Starosta obce Ing. Petr Řeháček tak mohl dnes předat 50 kg oblečení ředitelce Charity Brou-mov p. Kuželové, která dále zajistí rozeslání šatstva do oblastí za-sažených povodní.

5 Určete, zda se jedná o zprávu či oznámení
Dne proběhl již pátý ročník běžeckého závodu Memorial Petra Kmínka. Desetikilometrová trať vedla údolím říčky Studená a nejrychleji ji zaběhl favorit závodu Petr Šíma v čase 32, 12. Závodu se celkem zúčastnilo 64 běžců. Dne proběhne v naší obci povinné očkování psů proti vzteklině, které zajistí MVDr. Halada. Dostavte se se svým psem mezi osmou a desátou hodinou na Obecní úřad. Režisér Christopher Nolan oznámil natáčení nového dílu Batmana. Výkup kožek bude probíhat každou první neděli v měsíci před Jednotou.

6 praktické úkoly Napište zprávu o sportovním zápase:
Kdo? (jména týmů) co? (sport) kde? (sportoviště) kdy? (den a hodina) Napište oznámení o Dnu otevřených dveří na naší škole. Poté o této události napište zprávu. Vytvořte svatební oznámení.


Stáhnout ppt "- slohové útvary informačního postupu"

Podobné prezentace


Reklamy Google