Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí"— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
ELIII SLUČOVÁNÍ SAT+TV SIGNÁLŮ Obor: Elektrikář slaboproud Ročník: Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

2 PŘÍJEM SATELITNÍHO SIGNÁLU Nastavení azimutu a elevace
Pro příjem programů z družice je potřeba nainstalovat venkovní parabolu na pevný držák - na zeď pomocí výložníku, na střešní stožár, atd. Na tomto místě je důležité připomenout dodržení zásad pro ochranu před úderem blesku, obzvláště při umístění na střechu!

3 Družice Astra 3A je umístěna ve výšce 36. 000 km nad rovníkem na 23
Družice Astra 3A je umístěna ve výšce km nad rovníkem na 23.5° východní délky, proto je nutné umístit parabolu tak, aby měla nestíněný výhled na jih. Signál dopadá shora pod úhlem asi 30° vztaženo k zemskému povrchu. Eventuální překážka ve směru příchodu signálu musí být nižší než polovina vzdálenosti mezi parabolou a touto překážkou.

4 SLUČOVÁNÍ SAT + TV SIGNÁLU
Pro sloučení pozemních televizních a satelitních (družicových) signálů slouží tzv. MULTIPŘEPÍNAČE. Do multipřepínačů jsou přivedeny zpracované (sloučené a patřičně zesílené) signály z pozemních televizních vysílačů a LNB konvertorů, zvlášť V (vertikální) a H (horizontální) polarizace. Tyto signály se v multipřepínači sloučí, zesílí a rozbočí pro jednotlivé účastníky, zakončení výstupního vedení musí být provedeno satelitní koncovou zásuvkou.

5 Příklady zapojení multipřepínačů v domovních rozvodech:

6

7 Děkuji Vám za pozornost Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009
Bc. Svatopluk Bradáč Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí"

Podobné prezentace


Reklamy Google