Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu
EU peníze školám Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek Název operačního programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_9_26MisS-15 Název tematické oblasti (sady) Konstrukce stavebně truhlářských výrobků Název vzdělávacího materiálu Dřevěná schodiště, řešení ukončujícího stupně, spojení schodnice a sloupku Druh učebního materiálu Materiál pro prezentaci řešení ukončujícího stupně a spojení schodnice a sloupku dřevěných schodišť Anotace Materiál je určen žákům truhlářských oborů a je orintován na různé možnosti spojení jednotlivých prvků dřevěných schodiěť. Klíčová slova Schodiště, konstrukce, stupnice, stupeň, spojení, podlaha, řešení, plocha, stavební práce Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 33-56-H/01 Truhlář, M/01 , L-51 Nábytkářská a dřevařská výroba Ročník II.-IV. Typická věková skupina let Speciální vzdělávací potřeby žádné Autor Bc. Stanislav Míša Zhotoveno, (datum/období) Celková velikost 7,67 MB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Stanislav Míša Dostupné z portálu

2 Dřevěné schodiště 7. část Řešení ukončujícího stupně a řešení spojení schodnice a sloupku

3 Řešení osazení ukončujícího stupně
předsazení celé stupnice před hranu podlaží - není časté, je náročné na prostor, problémový je spoj stupnice a podlahy. Často se objevuje řešení z použitím jen úzkého předsazeného stupně. Tento prvek nemá tuhost a problémový je spoj stupnice a podlahy.

4

5 b) naložení stupnice celou tloušťkou na horní podlaží s posunutím - toto posunutí je zpravidla kolem 50mm z důvodů podříznutí (15-20mm), tloušťky podstupnice (asi 20mm) a vůle pro dopasování (10mm). U tohoto způsobu je nutno upravit plochu horního podlaží, nejlépe před dokončením stavebních prací.

6

7 c) naložení odsazené stupnice na horní podlaží s posunutím - jenoduchá úprava řešící problematiku úpravu stropu horního podlaží. Odsazená stupnice vznikne odfrézová- ním, nebo slepením spárovek s rozdílnou tlošťkou.

8

9 Řešení spojení schodnice a sloupku zábradlí
Mezi klasické způsoby patří spojení na čep a dlab. Ve sloupku se vytvoří dlaby, a na schodnici odsazené neprůchozi dlaby. V současné době se často používá spojení na kolíky proměru mm se zajištěním vrutem z protilehlé strany. Vrut mívá zpravidla šestihranou hlavu, je zapuštěný a opatřený krytkou.

10

11

12

13

14

15

16

17 Doplnění výuky Zajímavý odkaz


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google