Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"— Transkript prezentace:

1 Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Martin Vacek Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 1. Maso, masné výrobky Vepřové maso Dělení, spotřeba, tržní druhy zdroj:

2 Obsah Spotřeba vepřového masa Dělení vepřového masa
Jakostní dělení vepřového masa

3 Spotřeba vepřového masa

4 Spotřeba vepřového masa
Spotřeba vepřového byla nejvyšší v roce 1990 kdy byla 50 kg na osobu a rok V roce 2012 byla spotřeba 41,3 kg V ČR má nejvyšší podíl na celkové spotřebě masa 53,4% Ve výrobě nejsme soběstační 45% vepřového masa dovážíme

5 Dělení vepřového masa

6 Dělení vepřového masa Maso je dělené na poloviny po páteři 1. kýta
2. pečeně (karé) 3. panenka 4. plec 5. krkovice 6. bok 7. koleno 8. nožička 9. hlava+lalok

7 Jakostní dělení vepřového masa
I. třída III. třída Pečeně Koleno Panenka Nožičky Kýta Hlava + lalok II. třída Plec Krkovice Bok

8 Otázky Jaká byla nejvyšší spotřeba vepřového masa?
Jaká byla spotřeba vepřového masa v roce 2012? Jsme soběstační ve výrobě vepřového masa? Jaké je dělení vepřového masa? Kolik jakostních tříd má vepřové maso? Jaké části vepřového masa jsou nejkvalitnější?


Stáhnout ppt "Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka"

Podobné prezentace


Reklamy Google