Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Ing. Martin Vacek Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka 1. Maso, masné výrobky Vepřové maso Dělení, spotřeba, tržní druhy zdroj:
2
Obsah Spotřeba vepřového masa Dělení vepřového masa
Jakostní dělení vepřového masa
3
Spotřeba vepřového masa
4
Spotřeba vepřového masa
Spotřeba vepřového byla nejvyšší v roce 1990 kdy byla 50 kg na osobu a rok V roce 2012 byla spotřeba 41,3 kg V ČR má nejvyšší podíl na celkové spotřebě masa 53,4% Ve výrobě nejsme soběstační 45% vepřového masa dovážíme
5
Dělení vepřového masa
6
Dělení vepřového masa Maso je dělené na poloviny po páteři 1. kýta
2. pečeně (karé) 3. panenka 4. plec 5. krkovice 6. bok 7. koleno 8. nožička 9. hlava+lalok
7
Jakostní dělení vepřového masa
I. třída III. třída Pečeně Koleno Panenka Nožičky Kýta Hlava + lalok II. třída Plec Krkovice Bok
8
Otázky Jaká byla nejvyšší spotřeba vepřového masa?
Jaká byla spotřeba vepřového masa v roce 2012? Jsme soběstační ve výrobě vepřového masa? Jaké je dělení vepřového masa? Kolik jakostních tříd má vepřové maso? Jaké části vepřového masa jsou nejkvalitnější?
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.