Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Světová a národní gastronomie
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).
2
Gastronomie společensko-ekonomická činnost
příprava jídel s výraznými chuťovými a estetickými kvalitami pestrost a rozmanitost pokrmů způsob organizování přípravy nabídka a prodej pokrmů
3
Světová gastronomie základem: francouzská kuchyně oblasti:
střední Evropa: ČR, Maďarsko, Německo, Polsko, Rakousko, Slovensko severní Evropa: Estonsko, Finsko, Litva, Lotyšsko, Norsko, Švédsko západní Evropa: Belgie, Francie, Itálie, Španělsko anglická kuchyně: Austrálie, Dánsko, Holandsko, Kanada, USA, Velká Británie ruská a ukrajinská kuchyně poloorientální kuchyně: arabské země, Turecko, Bulharsko, Malá Asie, Jižní Amerika orientální kuchyně: Čína, Indonésie, Japonsko
4
Národní gastronomie vznik jako odraz společensko-ekonomického vývoje jednotlivých národů
5
Kontrolní otázky: Vysvětlete pojem gastronomie.
společensko-ekonomická činnost, příprava jídel s výraznými chuťovými a estetickými kvalitami, pestrost a rozmanitost pokrmů, způsob organizování přípravy, nabídka a prodej pokrmů Která kuchyně se stala základem světové gastronomie? francouzská kuchyně Co vzniklo jako odraz společensko-ekonomického vývoje jednotlivých národů? národní gastronomie
6
Zdroje: ORIEŠKA, J. Technika služeb cestovního ruchu. 1. vyd. Praha: Idea servis, IBSN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.