Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Krátké zamyšlení pro začátek … … o práci a vztazích

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Krátké zamyšlení pro začátek … … o práci a vztazích"— Transkript prezentace:

1 Krátké zamyšlení pro začátek … … o práci a vztazích
- „Člověk byl stvořen, aby pracoval.“ „Potřeba spolupráce a férových vztahů jsou zakotveny již v našich genech.“ Demokracie = méně násilí! (Fyzického i psychického!) Souhlasíte?

2 Charakter a formy práce se mění…
… a člověk, jeho podstata, snažení, potřeby…

3 Androgyni dle Aristofana …
Androgyn (řecky anér, andros - muž a gyné - žena) byla bájná čtyřnohá a oboupohlavní bytost takové síly, že se bohové rozhodli ji omezit. Bůh Zeus rozťal každého androgyna na dvě poloviny a od té doby tyto části v touze po ztracené jednotě hledají své chybějící poloviny, aby se s nimi spojily. Tento mýtus takto vysvětluje vznik a potřebu lásky – nejen pohlavní – či „splynutí“ (my) příp. i potřebu harmonie a „sjednocení“ z původní obojpohlavnosti.

4 Androgyni vs. Hermafrodité …
Biologicky - produkce spermií i vajíček; Psychologicky ??? Nejsem ani holka ani kluk …

5 Synergie … Mobbing a bossing jsou zabijáci týmové spolupráce!
Synergie (z řec. syn-ergazomai, spolu-pracovat) znamená spolupráci, společné působení. Označuje situace, kdy výsledný účinek současně působících složek je větší než souhrn účinků jednotlivých složek. Někdy se symbolicky vyjadřuje jako „1+1>2“. Mobbing a bossing jsou zabijáci týmové spolupráce! Souhlasíte?

6 Zdroje + kontakt … Podle citátů z Genesis, Wikipedie, textů německého autora Joachima Bauera příp. fotografií dostupných na sestavil PhDr. Pavel Beňo. Tel.: nebo


Stáhnout ppt "Krátké zamyšlení pro začátek … … o práci a vztazích"

Podobné prezentace


Reklamy Google