Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SKOTSKO: Edinburgh - Highlands

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SKOTSKO: Edinburgh - Highlands"— Transkript prezentace:

1 SKOTSKO: Edinburgh - Highlands

2 Edinburgh - je univerzitním městem Velké Británie, hlavním městem a také kulturním centrem Skotska. Edinburgh leží na východním pobřeží v zálivu Firth of Forth. Protéká jím řeka Forth, která na první pohled spíše připomíná moře. Přesto, že se nacházíte v hlavním městě, jste pořád obklopeni přírodou. Velkou kuriozitou je vyhaslá sopka - Arturovo Sedlo, která se nachází uprostřed města. Často bývá Edinburgh nazýván Athénami severu, díky větrnému počasí a zachovalým historickým památkám. Stará část města je také zapsána na seznamu UNESCO. Dominantou města je Edinburghský hrad, který se tyčí nad městem na vysoké skále a do kterého lze dojít po dlážděné uličce z 18. století. Pitlochry Malé viktoriánské městečko na řece Tummel obklopené krásnou horskou scenérií. Za svou dnešní popularitu vděčí třem návštěvníkům. Generál Wade tady na počátku 18. století postavil vojenskou silnici při potlačování jakobitské rebelie. V roce 1842 se tu pak zastavila britská královna Viktorie a její pozitivní komentář započal turistickou éru města. říchod železnice o dvacet let později pak tento trend akceleroval a Pitlochry se stalo luxusním horským resortem. Návštěvník zde najde hned dvě palírny whisky, pivovar a mnoho tradičních hospod.

3 Let s leteckou společností LUFTHANSA
20. září LH13403 odlet Praha :00 přílet Frankfurt 07:10 20. září LH962 odlet Frankfurt 11:00 přílet Edinburgh 11:55 25. září LH965 odlet Edinburgh 18:05 přílet Frankfurt 20:55 25. září LH1402 odlet Frankfurt 22:15 přílet Praha 23:15

4 Hotely

5 Hotel Holiday Inn Edinburgh, 4*
Holiday Inn je ideálním hotelem pro incentivní skupiny. V hotelu vás přivítá milý personál. Hotel leží na půli cesty mezi Edinburghským letištěm a centrem města. Je to ideální základna pro prohlídku všech zajímavostí a památek, které Edinburgh může nabídnout. Hotel je dříve známý jako "Posthouse Edinburgh", dnes se jedná o kompletně zrekonstruovaný 4-hvězdičkový moderní hotel.

6 Ballachulish Hotel 3*, Fort William, Glencoe
Ballachulish Hotel je tradiční skotský hotel, který nabízí svým hostům dokonalou atmosféru skotského venkova. Dýchne na vás historie tohot kraje. Pokoje jsou útulné a v restauraci můžete ochutnat tradiční jídla. Večer si můžete dát drink v hotelovém baru a ochutnat jednu z místních tradičních whisky. V prostorách hotelu si budete moci užívat krásné výhledy na okolní krajinu.

7 Lochalsh Hotel 3*, Kyle of Lochalsh
Lochalsh Hotel je hotel ležící naproti ostrovu SKYE, který je s pevnisnkou částí Skotska spojen s mostem. Leží na břechu jednoho z fjordů, která zde vytváří Atlantik. Pokoje jsou jednoduché – odpovídají standardu 3* hotelu. a také zde dostanete příležitost ochutnat tradiční skotská jídla. Večer si můžete dát drink v hotelovém baru a ochutnat jednu z místních tradičních whisky. Část skupiny bude ubytována v jiném hotelu.

8 Loch Ness Lodge Hotel 3*, Drumnadrochit
Tento tradiční skotský hotel, jehož historie sahá až do období kolem roku 1740, se nachází na krásném a klidném místě v malebné vesnici Drumnadrochit, u jedné z nejznámějších a nejromantičtějších vodních ploch na světě. Loch Ness Lodge Hotel je situován v lese o rozloze několika akrů, 22,5 km od Inverness. V okolí hotelu vedou turistické i cyklistické stezky k nedalekému hradu Urquhart, takže je skvělou základnou k objevování oblasti Highlands. Hotel stojí v areálu Nessieland Castle Monster Centre, kde najdete kino, výstavu, kavárnu, přístav lodí pro plavby po jezeře a volnočasové centrum pro děti. Tato chata typická pro Skotskou vysočinu nyní funguje jako soukromý 3hvězdičkový hotel a nabízí pokoje, které si zachovaly svůj původní ráz a tradiční kouzlo. Bar Pibroch i hotelová restaurace jsou vybaveny krbem a podávají se zde pokrmy tradiční kuchyně.

9 Atholl Arms Hotel 3*, Pitlochry
Tento tradiční skotský hotel paří mezi nejlepší hotely ve městě Pitlochry. Nabízí skvělou atmosferu skotskéo venova a tradiční výzdobu pokojů i veřejných prostor. Tento den bude skupina rozdělena a část bude ubytována v jiném hotelu.

10 PROGRAM

11 DEN 1 - Edinburgh Sraz na letišti Václava Havla v Praze.
Odlet z Prahy 06:00 hod. Přílet do Edinburghu 11:55 hod. Po pasové kontrole setkání na letišti, transfer do hotelu. Ubytování v Holiday Inn Edinburgh 4* Odpoledne prohlídka města a hradu, volný čas na Grass Market. Večeře v restauraci ve městě – The Doric.

12 DEN 2 – Edinburgh – Fort William - Glencoe
Po snídani v hotelu odjezd autobusem, krátká foto zastávka u Forth Bridges, dále pokračujeme do Linlithgow – zřícenina hradu. Návštěva a fotostop v Kelpies u ohromných soch mytických koní autora Andyho Scotta a u technické zajímavosti Falkirk Wheel (rotační lodní výtah). Propojuje průplavy Forth and Clyde Canal a Union Canal, který překonává výškový rozdíl 24 m. Den pokračujeme zastávkou ve městečku Balloch, kde můžete poobědvat. (oběd není zahrnut v ceně zájezdu). Projížďka po jezeře Loch Lemond (37 km dlouhé a 8 km široké). Poté pokračování cesty do Glencoe do hotelu Ballachulish. Večeře v hotelu.

13 DEN 2 – Edinburgh – Fort William - Glencoe

14 DEN 3 – Fort William – Isle of Skye
Po snídani v hotelu odjezd do městečka Fort William. Odtud odjedeme parním vlakem na západ do malého městečka Malaig. Nejprve podnikneme projížďku lodí Wildlife Cruise a poté přejedeme trajektem na ostrov Skye. Na ostrově SKYE podnikneme poznávací cestu do nitra ostrova a k vyhlídce na hrad Dunvegan Castle. Poté zastávka v Portree a cesta do hotelu.

15 DEN 3 – Fort William – Isle of Skye

16 DEN 4 – Ostrov Skye – maják Neist Point – Eilan Donan Castle - Drumnadrochit
Po snídani v hotelu odjezd na parkoviště na západě ostrova Skye, kde se půjdeme lehkým trekem projít k majáku Neist Point. Dále pojedeme kolem hradu Eilean Donan Castle. Zde uděláme fotozastávku. Poté pokračujeme k jezeru Loch Ness, kde se ubytujeme ve městečku Drumnadrochit. Odpoledne možnost relaxu anebo procházka kolem jezera.

17 DEN 4 – Skye – maják Neist Point - Eilan Donan Castle - Drumnadrochit

18 DEN 5 – Drumnadrochit – Carrbridge – Cairngorms- Pitlochry
Po snídani v hotelu odjezd směrem na Inverness. Které projedeme a první zastávku uděláme na místě zvaném Carrbridge, kde budeme mít možnost si prohlédnout starý kamenný most. Poté pokračujeme do Cairngorms, kde si uděláme horský výšlap s převýšením cca 600m. Tento den strávíme z převážné části v horách. Navečer dojedeme do Pitlochry, kde se ubytujeme.

19 DEN 5 – Drumnadrochit – Carrbridge – Cairngorms- Pitlochry

20 DEN 6 – Pitlochry – Edradour – Stirling – letiště
Po snídani navštívíme destillerii Edradour – jednu z nejlepších ve Skotsku. Poté naši cestu pokračujeme hradu Stirling. Následuje individuální prohlídka proslulého hradu. Stirling - Tajemné staleté hrady a zámky, nejstarší a nejmonumentálnější skvosty britské architektury, patří zcela neodmyslitelně ke Skotsku, a proto při návštěvě této nádherné země nelze jejich návštěvu opomenout. Jedním z těch nejpozoruhodnějších je určitě hrad Stirling stojící nad stejnojmenným městem. Historické město Stirling, v minulosti hlavní město Skotska, se nachází severozápadně od Edinburghu a severovýchodně od Glasgowa na řece Forth a patří ke skotské historii přinejmenším stejně jako Edinburgh. Poté pokračujeme na letiště do Edinburghu a následuje odlet do ČR.

21 DEN 6 – Drumnadrochit – Carrbridge – Cairngorms- Pitlochry


Stáhnout ppt "SKOTSKO: Edinburgh - Highlands"

Podobné prezentace


Reklamy Google