Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Píseň Statistika,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Píseň Statistika,"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Píseň Statistika, stupnice C-dur TÉMATICKÝ CELEK: Vokální činnosti ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

2 ANOTACE Tento výukový materiál slouží k procvičování vokálních schopností, nácviku písní a získávání znalostí z hudební teorie žáků 3. ročníku.

3 Hudební výchova 3. ročník Vokální činnosti Nácvik písně Statistika, stupnice C-dur

4 Nauč se píseň 2. Když drak si z nosu síru pouští a Honza na něj číhá v houští, pak statistika předpovídá, že nestvůra už neposnídá. Ref: Statistika nuda je, má však cenné …. 3. Tak vyřiďte to ctěné sani, že záleží to čistě na ní, když nepustí ji choutky dračí, tak bude o hlavičky kratší. Ref: Statistika nuda je, má však cenné …. STATISTIKA autoři: Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák 1. Je statisticky dokázáno, že slunce vyjde každé ráno a i když je tma jako v ranci, noc nemá celkem žádnou šanci. Ref: Statistika nuda je, má však cenné údaje, neklesejme na mysli, ona nám to vyčíslí.

5 Poslechni si píseň Statistika

6 Stupnice C- dur Stupnice je řada 8 tónů uspořádaná podle určitých pravidel. Zapiš názvy tónů stupnice C- dur

7 Jak se liší tato stupnice od té předcházející?

8 Použité zdroje: JAGLOVÁ, J. Hudební výchova pro 3. ročník základní školy. Brno: Nová škola, ISBN: LIŠKOVÁ, M., HURNÍK, L. Hudební výchova pro 3. ročník základní školy. Praha: SPN, ISBN: UHLÍŘ, J., SVĚRÁK, Z. Zpěvník. Praha: Fragment, ISBN: VOZAR, M. Hudební nauka pro ZUŠ. Praha: Talacko editions, 2005. PC DVD – ROM 320 000x Obrázky, Terasoft a. s.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Píseň Statistika,"

Podobné prezentace


Reklamy Google