Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa
Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa Anotace: Prezentace popisuje jednotlivé kuchyňské stroje na zpracování těsta a masa. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: univerzální stroje, hnětací stroje, dělící stroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
2
Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_10
3
Stroje na zpracování těsta a masa
4
Obrázek č. 1
5
Univerzální stroje dělíme podle počtu hnacích hřídelí na :
- stroje s jednou hnací hřídelí - stroje se dvěma hnacími hřídelemi
6
stroje s jednou hnací hřídelí
pohonná jednotka může být připevněna: - na pojízdný trojnohý podvozek s brzděnými koly nebo - pomocí šroubu přímo na pracovní stůl
7
Obrázek č. 2
8
Obrázek č. 3
9
Obrázek č. 4
10
stroje se dvěma hnacími hřídelemi
základem je robustní stojan s elektromotorem a převodovkou, která pohání hřídele - vertikální hřídel - slouží k připojení šlehací metly nebo háku na hnětení - horizontální hřídel - je určena pro připojení přídavných strojků (mletí masa, strouhání a krouhání zeleniny, pasírování, krájení,…)
11
Obrázek č. 5
12
Obrázek č. 6
13
Obrázek č. 7
14
Obrázek č. 8
15
Obrázek č. 9
16
Obrázek č. 10
17
Obrázek č. 11
18
Obrázek č. 12
19
Hnětací a mísicí stroje
slouží ke zpracování velkého množství těsta jsou pevně zabudované v podlaze základem je robustní stojan s elektromotorem a převodovkou, která pohání hnětací rameno, které se rotačními pohyby otáčí v díži nad díží je ochranný kryt (BEZPEČNOST)
20
Obrázek č. 13
21
Obrázek č. 14
22
Obrázek č. 15
23
Obrázek č. 16
24
Dělící stroje porcují těsto na stejné díly
předností těchto strojů je rychlost a variabilnost vyměnitelné dělící hlavy (kruhy a paprsky vybíhající ze středu)
25
Obrázek č. 17
26
Obrázek č. 18
27
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Obrázky: č archiv školy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.