Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilRenáta Musilová
2
Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím vytvořit předpoklady pro alkoholové kvašení
3
Výroba sladu Čištění a třídění ječmene Máčení v náduvnicích
Klíčení na humnech Sušení nebo pražení na hvozdech Odkličování a drcení
4
Druhy sladů Plzeňský slad – suší se při teplotě 80 až 90°C používá se k výrobě světlých piv Bavorský slad – praží se teplotě kolem 105°C používá se k výrobě tmavých piv
5
Citace SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996, ISBN
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.