Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím."— Transkript prezentace:

1

2 Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím vytvořit předpoklady pro alkoholové kvašení

3 Výroba sladu Čištění a třídění ječmene Máčení v náduvnicích
Klíčení na humnech Sušení nebo pražení na hvozdech Odkličování a drcení

4 Druhy sladů Plzeňský slad – suší se při teplotě 80 až 90°C používá se k výrobě světlých piv Bavorský slad – praží se teplotě kolem 105°C používá se k výrobě tmavých piv

5 Citace SALAČ, Gustav. Stolničení. Praha: Fortuna, 1996, ISBN


Stáhnout ppt "Slad Základní surovinou při výrobě sladu je kvalitní sladovnický ječmen Cílem výroby sladu je přeměnit většinu škrobu v obilkách na sladový cukr, a tím."

Podobné prezentace


Reklamy Google