Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_Vl.4.r. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací předmět: Vlastivěda Stupeň a typ vzdělání: Základní vzdělání – první stupeň Ročník: čtvrtý Cílová skupina: žák Druh učebního materiálu: prezentace Klíčová slova: bitva u Moháče, Habsburkové, Jan Kepler, Tycho Brahe, Majestát Rudolfa II. Anotace: Seznámení žáků s obdobím vlády Habsburků, hlavně s vládou Rudolfa II. Připomenutí dvou významných astronomů na císařském dvoře.

2 Habsburkové a Rudolf II.

3 Habsburkové r v bitvě u Moháče zahynul při útěku český a uherský král Ludvík Jagellonský českým králem zvolil zemský sněm Ferdinanda Habsburského Habsburkové byli na českém trůnu až do r (392 let)

4 Rudolf II. ( )

5 Rudolf II. vybral si Prahu jako hlavní sídlo habsb. monarchie
vyznal se velmi dobře v umění a přírodních vědách měl velkou sbírku uměleckých předmětů u dvora hostil vynikající malíře, sochaře, vědce a učence zajímal se o astrologii, astronomii, alchymii u dvora pobývali Tycho de Brahe a Jan Kepler nikdy se neoženil r podepsal tzv. Majestát povolující náboženskou svobodu r zemřel na Pražském hradě

6 Jan Kepler a Tycho de Brahe

7 Zdroje < [cit ]. < [cit ]. < [cit ].


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek"

Podobné prezentace


Reklamy Google