Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Návrh mobilní skříně pro výuku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Návrh mobilní skříně pro výuku"— Transkript prezentace:

1 Návrh mobilní skříně pro výuku
elektromechaniků

2 Zařízení pro zapojování stykačových obvodů je mnoho.
Jsou to například různé panely umístěné při stěnách dílen nebo připevněné k pracovním stolům a podobně. Předkládám návrh mobilní skříně pro výuku elektrooborů. Její výhodou je mobilita a komplexní řešení výuky. Tato oboustranná, dřevěná skříň nabízí z jedné strany uzamykatelný prostor pro boxy na drobný elektromateriál, spojovací materiál a zásuvku na potřebné nářadí. Je rovněž pamatováno a počítáno se zásuvkou pro osobní věci žáka. Je to takový příruční sklad materiálu. Žák než začne zapojovat, tak si vypíše tzv. výdejku, kterou učitel zkontroluje a na základě toho si žák vybere ze skříně potřebný materiál a nářadí. Považuji to za důležitý bod výuky, neboť žáci se zamýšlejí nad přístroji, které budou pro dané zapojení potřebovat.

3 Sklad materiálu Zadní strana mobilní skříně pro zapojování stykačových obvodů sloužící jako sklad materiálu

4 Boxy pro elektromateriál
a spojovací materiál Police pro elektropřístroje Zásuvka pro potřebné nářadí Zásuvka pro osobní věci žáka

5 Druhá strana půlené skříně je osazená perforovanými plechy pro snadnou
montáž přístrojů. Součástí vybavení skříně jsou dva asynchronní motory tak, aby se mohla použít i složitější zapojení (např. stykačových obvodů s blokováním). Opět je pamatováno na zásuvky zásobníku potřebných schémat a na nářadí. Žák si může výkres zasunout do dveří. Skříň je napájena pohyblivým přívodem o napětí 3 x 48 V a 24 V pro napájení ovládacích obvodů, a to ze školní jednotky. Výhodou mobilní skříně je, že je uzamykatelná, a tak žáci nemají možnost svévolně manipulovat s přístroji. Dřevěná mobilní skříň je vhodná nejen do dílen, ale také do školních laboratoří, protože na perforované plechy se dají namontovat různé přístroje podle potřeby.

6 Přední strana mobilní skříně

7

8 Výkres se schématem elektrického obvodu Perforované plechy pro snadnou montáž přístrojů Bezpečnostní tabulka Zásuvka se zásobníkem schémat

9 Autorem grafiky je Zdeněk Hanzelín.


Stáhnout ppt "Návrh mobilní skříně pro výuku"

Podobné prezentace


Reklamy Google