Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Správa systému Windows

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Správa systému Windows"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Správa systému Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/24 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software počítače Autor: Radek Mareška Anotace: Žák se seznámí se správou OS Windows. Klíčová slova: Systémové nástroje, úložiště Metodické pokyny: PC, DTP, metodické pokyny jsou součástí materiálu. Druh učebního materiálu: Prezentace doplněná fotografiemi a úkoly. Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žák 5. – 6. ročníku Datum vzniku DUM:

2 SPRÁVA SYSTÉMU WINDOWS
1 Správa počítače Přehled nástrojů pro správu nalezneme v Ovládacích panelech, Nástroje pro správu nebo kliknutím na ikonu „Tento počítač“ a výběrem nabídky „Spravovat“. Základní obrazovka Správy systému Můžeme zde najít přehled nástrojů pro správu systému. Nabídka nástrojů Zde si můžeme vybrat nástroj. Vybrali jsme např.: Správa disků. Rozšířená nabídka vybraného nástroje Zde můžeme vidět rozšířenou nabídku nástroje „Správa disků“. Každý nástroj má jinou rozšířenou nabídku. Akce spojené s nástrojem Zde jsou akce, které je možné použít na vybrané zařízení. 3 4 1 2 2 3 4 Správa počítače slouží hlavně pro analýzu počítače a drobné úpravy, provádí ji většinou administrátor s právy pro správu systému.

3 SPRÁVA SYSTÉMU WINDOWS
1 1 Správa disků Nástroje pro správu disků umožňují např.: změnit písmeno diskové jednotky a cestu nebo změnit velikost jednotky. Výběr diskových jednotek Zobrazí všechny diskové jednotky připojené k počítači, včetně CDROMů, externích disků a flashdisků. Vlastnosti diskové jednotky Zde je vidět struktura vybrané diskové jednotky, její velikost, popř.: rozdělení na menší části. Při kliknutí pravým tlačítkem na vybranou část se nám zobrazí možné akce. 2 2 3 3 Pokud jsme pouhými uživateli, do této nabídky se nedostaneme. K tomu je zapotřebí administrátorské přihlášení do systému.

4 SPRÁVA SYSTÉMU WINDOWS
Závěrečný test 1. Kde můžeme v systému nalézt položku Správa počítače? 2. K čemu slouží správa počítače? Co můžeme upravit nástrojem Správa disků? Kdo může používat nástroje pro Správu počítače? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radek Mareška. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Správa systému Windows"

Podobné prezentace


Reklamy Google