Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pracovní postup napářky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pracovní postup napářky"— Transkript prezentace:

1 Pracovní postup napářky
Předmět: Technologie Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Miroslava Konečná Pracovní postup napářky Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s postupem při napářce před holením. Prezentace je určena pro přímou výuku či opakování. Je využitelná v předmětu technologie oboru kadeřník. Klíčová slova: Pomůcky, pracovní postup, zásady napářky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Digitální učební pomůcka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 9 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_TKD1 _ 21

3 Pomůcky Větší miska cca 3l Horká voda 3 ručníky velikosti 30 * 60cm
Mastný krém

4 Pracovní postup Obličej umyjeme a naneseme krém (mastný).
Podélně složený a vyrovnaný ručník ponoříme na 2 – 3 minuty do misky s horkou vodou (celý ponořený). Po vyjmutí ručník vykroutíme (jen vlhký). Dosud přeložený ručník uchopíme za konce a těsně před obličejem zákazníka rozložíme, vyzkoušíme teplotu a přiložíme pod bradu.

5 Pracovní postup Oba konce ručníku přetáhneme přes obličej pouze nos zůstane volný. Přiložený ručník přitiskneme na partie, kde se vyskytují vousy. Přes přiložený ručník přiložíme suchý ručník (co nejmenší únik tepla). Dáme nahřívat další ručník.

6 Zásady při napářce Výměna ručníků probíhá zhruba 3x (teploty vzduchu a pokožky). Po důkladném napaření můžeme přistoupit k holení, před kterým pokožku buď lehce namydlíme, nebo pouze navlhčíme teplou vodou. ! Základním předpokladem dokonalého změkčení je rychlost práce, aby pokožka či ručníky během výměny nevychladly.

7 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Použité zdroje Polívka, L., Komendová, H., Pech, V., Valášek, J. Technologie II pro učební obor Kadeřník. 2. vydání. Informátorium, s. ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Konečná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Pracovní postup napářky"

Podobné prezentace


Reklamy Google