Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pojištění úrazu a nemoci WÜSTENROT EveryBody

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pojištění úrazu a nemoci WÜSTENROT EveryBody"— Transkript prezentace:

1 Pojištění úrazu a nemoci WÜSTENROT EveryBody

2 Základní charakteristika produktu
Kombinuje krytí rizik spojených s úrazem a nemocí na jedné pojistné smlouvě Jednotlivá pojištění lze libovolně kombinovat („variabilní skládačka“) Umožňuje pojistit až 6 osob na jedné pojistné smlouvě (minimálně lze pojistit 1 osobu na jednu pojistnou smlouvu) Pojištění je určeno pro všechny věkové kategorie (děti, dospívající, dospělé i seniory) Výplata dvojnásobku pojistné částky/pojistného plnění v důsledku dopravní nehody (u rizika smrt úrazem a trvalé následky úrazu) Pojistníkem může být fyzická nebo právnická osoba Varianta bez zkoumání zdravotního stavu (bez vyplnění zdravotního dotazníku) Při uzavírání pojištění je možné dosáhnout slevy až 35 %

3 Pojištění (rizika) a jejich označení
smrt úrazem (SU) trvalé následky úrazu s lineárním plněním (TNUL) trvalé následky úrazu s progresivním plněním (TNUP) vážné trvalé následky s rentou (TNR) tělesné poškození organismu následkem úrazu (TPOU) denní dávka při hospitalizaci následkem úrazu (DDHU) denní dávka při hospitalizaci následkem nemoci (DDHN) denní dávka při pracovní neschopnosti (DDPN) Jednotlivá pojištění (rizika) lze pojistit samostatně a libovolně kombinovat. Výjimku tvoří pouze denní dávka při pracovní neschopnosti; k tomuto pojištění je nutné si sjednat min. 2 další pojištění (platí pro všechny pojištěné osoby na jedné pojistné smlouvě).

4 Smrt úrazem Při úmrtí pojištěného do 1 roku ode dne úrazu vyplatí pojistitel sjednanou pojistnou částku pro případ smrti úrazem. V případě, že pojištěný zemře v důsledku dopravní nehody vyplatí pojistitel dvojnásobek sjednané pojistné částky pro případ smrti úrazem. Dopravní nehodou se rozumí úraz způsobený pojištěnému jako účastníkovi provozu na pozemních komunikacích v příčinné souvislosti s provozem motorového nebo nemotorového vozidla. Za úrazy vzniklé v příčinné souvislosti se považují též úrazy vzniklé:  při nakládání a vykládání přepravovaných věcí a  při nastupování a vystupování z motorového nebo nemotorového vozidla Účastníkem provozu na pozemních komunikacích je každý, kdo se přímým způsobem účastní provozu na pozemních komunikacích. Toto pojištění lze sjednat samostatně, je však nutné dodržet min. pojistné na smlouvě.

5 Smrt úrazem II. Za účastníka silničního provozu se považuje:
řidič i spolujezdec motorového vozidla (jednostopé i dvoustopé) řidič tramvaje řidič nemotorového vozidla (např. cyklista) průvodce vedených nebo hnaných zvířat chodec (chodec je i osoba, která tlačí nebo táhne sáňky, dětský kočárek, vozík pro invalidy nebo ruční vozík o celkové šířce nepřevyšující 600 mm, pohybuje se na lyžích nebo kolečkových bruslích anebo pomocí ručního nebo motorového vozíku pro invalidy, vede jízdní kolo, motocykl o objemu válců do 50 cm3, psa apod.) Za účastníka provozu na pozemních komunikacích se nepovažuje cyklista a osoba pohybující se na lyžích nebo kolečkových bruslích nebo obdobném sportovním vybavení bez na hlavě nasazené a řádně připevněné ochranné přilby schváleného typu.

6 Smrt úrazem – limity DOSPĚLÍ Minimální vstupní věk: 18 let
Maximální vstupní věk: 70 let (max. výstupní věk 75 let) Minimální PČ: Kč Maximální PČ: Kč DĚTI Minimální vstupní věk: 3 roky Maximální vstupní věk: 17 let (max. výstupní věk 19 let) Minimální PČ: Kč Maximální PČ: Kč

7 Trvalé následky úrazu I.
Pojištění trvalých následků úrazu má 2 varianty:  lineární plnění s výplatou od 1 % stupně poškození  progresivní plnění s výplatou od 1 % stupně poškození (při 100 % stupni poškození je vyplacen pětinásobek sjednané PČ) Každá z pojištěných osob si může na jedné pojistné smlouvě sjednat pouze jednu variantu, ale všechny pojištěné osoby nemusí mít stejnou variantu. Trvalými následky úrazu se rozumí takové následky úrazu, které již nejsou schopny zlepšení, tj. trvalá ovlivnění tělesných funkcí. Stupněm poškození se rozumí rozsah trvalých následků, jehož výše se určuje v procentech. V případě, že k trvalým následkům u pojištěného dojde v důsledku dopravní nehody (def. jako u smrti úrazem) a stupeň poškození činí nejméně 50 %, vyplatí pojistitel dvojnásobek pojistného plnění, nejvýše však 6 mil. Kč.

8 Trvalé následky úrazu II.
Porovnání lineárního a progresivního plnění

9 Trvalé následky úrazu III.
V rámci pojištění trvalých následků úrazu je vypláceno také pojistné plnění formou paušálních částek :  5 000 Kč v případě jizvy na obličeji a/nebo na krku o délce min. 3 cm (za každou takovou jizvu)  3 000 Kč v případě jizvy jinak umístěné o délce min. 6 cm Nevztahuje se na jizvy způsobené jakýmkoliv chirurgickým zákrokem, které nemají souvislost s úrazem. Toto pojištění lze sjednat samostatně, je však nutné dodržet min. pojistné na smlouvě.

10 Trvalé následky úrazu - limity
DOSPĚLÍ Minimální vstupní věk: 18 let Maximální vstupní věk: 70 let (max. výstupní věk 75 let) Minimální PČ: Kč Maximální PČ: Kč (u lineárního plnění Kč) DĚTI Minimální vstupní věk: 0 let Maximální vstupní věk: 17 let (max. výstupní věk 19 let)

11 Vážné trvalé následky s rentou
Celý název pojištění  vážné trvalé následky úrazu s doživotní úrazovou rentou Trvalými následky úrazu  následky úrazu, které již nejsou schopny zlepšení (tj. trvalá ovlivnění tělesných funkcí) Stupeň poškození  rozsah trvalých následků v % Při vážných trvalých následcích úrazu se stupněm poškození nejméně 50 %: ● výplata sjednané pojistné částky pro toto pojištění ● začne se pojištěnému vyplácet měsíčně doživotní úrazová renta ve výši 1 % z pojistné částky sjednané pro toto pojištění Doživotní úrazové renta se každoročně zvyšuje o 4 % Toto pojištění lze sjednat samostatně, je však nutné dodržet min. pojistné na smlouvě.

12 Vážné trvalé následky s rentou - limity
DOSPĚLÍ Minimální vstupní věk: 18 let Maximální vstupní věk: 70 let (max. výstupní věk 75 let) Minimální PČ: Kč Maximální PČ: Kč DĚTI Minimální vstupní věk: 0 let Maximální vstupní věk: 17 let (max. výstupní věk 19 let)

13 Tělesné poškození organismu následkem úrazu
Jedná se o pojištění tzv. „drobných úrazů“ Tělesným poškozením organismu se rozumí poškození zdraví pojištěného, k němuž došlo následkem úrazu, a které je uvedeno v Tabulce pro tělesné poškození organismu (Tabulka TPOÚ je součástí pojistných podmínek). Pojistné plnění se odvozuje od určeného stupně poškození a od pojistné částky a je dáno procentem z pojistné částky. Není-li tělesné poškození organismu uvedeno v Tabulce TPOÚ, určí pojistitel výši pojistného plnění podle obdobného tělesného poškození organismu, které je svou povahou a rozsahem přiměřené tělesnému poškození organismu. Příklad: Pojištěný má sjednáno toto pojištění s pojistnou částkou Kč. Utrpí zlomeninu (úplnou) jednoho prstu na ruce. Pojistné plnění by činilo Kč (6 % z PČ). Toto pojištění lze sjednat samostatně, je však nutné dodržet min. pojistné na smlouvě.

14 Tělesné poškození organismu následkem úrazu - limity
DOSPĚLÍ Minimální vstupní věk: 18 let Maximální vstupní věk: 70 let (max. výstupní věk 75 let) Minimální PČ: Kč Maximální PČ: Kč DĚTI Minimální vstupní věk: 0 let Maximální vstupní věk: 17 let (max. výstupní věk 19 let) Maximální PČ: Kč

15 Denní dávka při hospitalizaci následkem úrazu
Denní dávkou je dohodnutá pojistná částka, kterou je pojistitel povinen plnit za 1 den hospitalizace pojištěného následkem úrazu. Pojistnou událostí se rozumí poskytnutí nemocniční (lůžkové) péče pojištěnému, která je z lékařského hlediska nezbytná v důsledku úrazu, a která nastala v době trvání pojištění. Pojistnou událostí je hospitalizace trvající minimálně 24 hodin. Denní dávka se vyplácí za každý den hospitalizace, maximálně však 365 dnů pro každou pojistnou událost. Příklad: Pojištěný hospitalizován v důsledku úrazu 1.12., propuštění z nemocnice Sjednaná DD ve výši 500 Kč. Pojistné plnění by činilo Kč. Toto pojištění lze sjednat samostatně, je však nutné dodržet min. pojistné na smlouvě.

16 Denní dávka při hospitalizaci následkem úrazu - limity
DOSPĚLÍ Minimální vstupní věk: 18 let Maximální vstupní věk: 70 let (max. výstupní věk 75 let) Minimální PČ: Kč Maximální PČ: Kč DĚTI Minimální vstupní věk: 0 let Maximální vstupní věk: 17 let (max. výstupní věk 19 let) Minimální PČ: Kč Maximální PČ: 500 Kč

17 Denní dávka při hospitalizaci následkem nemoci
Denní dávkou je dohodnutá pojistná částka, kterou je pojistitel povinen plnit za 1 den hospitalizace pojištěného následkem nemoci. Pojistnou událostí se rozumí poskytnutí nemocniční (lůžkové) péče pojištěnému, která je z lékařského hlediska nezbytná v důsledku nemoci, a která nastala v době trvání pojištění. Pojistnou událostí je rovněž hospitalizace v souvislosti s těhotenstvím a porodem. Pojistnou událostí je hospitalizace trvající minimálně 24 hodin. Denní dávka se vyplácí za každý den hospitalizace, maximálně však 365 dnů pro každou pojistnou událost. V důsledku onemocnění nebo komplikací souvisejících s těhotenstvím se DD vyplácí maximálně po dobu 14 dní pro každé těhotenství. Příklad: Pojištěný hospitalizován v důsledku nemoci 1.12., propuštění z nemocnice Sjednaná DD ve výši 500 Kč. Pojistné plnění by činilo Kč.

18 Denní dávka při hospitalizaci následkem nemoci II.
Nárok na pojistné plnění vzniká u pojistných událostí, které nastaly po uplynutí čekací doby. Čekací doba Čekací doba činí 3 měsíce, pro případ hospitalizace v souvislosti s porodem činí 8 měsíců. Začíná běžet ode dne počátku pojištění, přičemž běží pro každého pojištěného samostatně. Čekací doba odpadá při akutních infekčních onemocněních s hospitalizací na infekčním oddělení. Toto pojištění lze sjednat samostatně, je však nutné dodržet min. pojistné na smlouvě.

19 Denní dávka při hospitalizaci následkem nemoci - limity
DOSPĚLÍ Minimální vstupní věk: 18 let Maximální vstupní věk: 70 let (max. výstupní věk 75 let) Minimální PČ: Kč Maximální PČ: Kč DĚTI Minimální vstupní věk: 0 let Maximální vstupní věk: 17 let (max. výstupní věk 19 let) Minimální PČ: Kč Maximální PČ: 500 Kč

20 Denní dávka při pracovní neschopnosti
Pojištění denní dávky při pracovní neschopnosti je možné uzavřít ve 3 variantách s výplatou pojistného plnění od:  15. dne pracovní neschopnosti  22. dne pracovní neschopnosti  29. dne pracovní neschopnosti Každá z pojištěných osob si může na jedné pojistné smlouvě sjednat pouze jednu variantu, ale všechny pojištěné osoby nemusí mít stejnou variantu. Výjimka Plnění od 15. nebo 22. dne nelze nabízet pro OSVČ, které vykonávají takovou podnikatelskou činnost, jejíž charakter umožňuje tuto činnost provádět v místě trvalého pobytu, resp. v bytě či domě v němž pojištěný bydlí (např. účetní, programátor, švadlena, prodejna či provozovna v domě).

21 Denní dávka při pracovní neschopnosti II.
Pojistná částka Denní dávkou je dohodnutá pojistná částka, kterou je pojistitel povinen plnit za 1 den pracovní neschopnosti pojištěného, způsobené nemocí nebo úrazem. Denní dávka je poskytována osobám, které jsou v pracovním nebo obdobném poměru a/nebo mají pravidelné příjmy z podnikatelské nebo jiné samostatné výdělečné činnosti, při pracovní neschopnosti, pokud v jejím důsledku došlo ke ztrátě na výdělku Pojištění je možno sjednat pro osoby s dobrým zdravotním stavem, a které mají trvalý pobyt v České republice. Pojistné plnění Nárok na pojistné plnění vzniká u pojistných událostí, které nastaly po uplynutí čekací doby. DD se vyplácí od určeného dne pracovní neschopnosti (15., 22. nebo 29. dne). DD je vyplácena po dobu maximálně 365 dnů pro každou pojistnou událost. V důsledku onemocnění nebo komplikací souvisejících s těhotenstvím se DD vyplácí maximálně po dobu 14 dní pro každé těhotenství.

22 Denní dávka při pracovní neschopnosti III.
Čekací doba Čekací doba činí 3 měsíce, pro případ pracovní neschopnosti v souvislosti s porodem činí 8 měsíců. Začíná běžet ode dne počátku pojištění, přičemž běží pro každého pojištěného samostatně. Čekací doba odpadá při pracovní neschopnosti výlučně z důvodu úrazu. Při vstupu do pojištění se neprověřuje příjem pojištěných osob. Toto pojištění nelze sjednat samostatně, je nutné uzavřít minimálně další 2 pojištění (platí pro každou pojištěnou osobu) při dodržení min. pojistného na smlouvě.

23 Denní dávka při pracovní neschopnosti - limity
DOSPĚLÍ Minimální vstupní věk: 18 let Maximální vstupní věk: 60 let (max. výstupní věk 65 let) Minimální PČ: Kč Maximální PČ: Kč DĚTI Pro děti nelze sjednat toto pojištění.

24 Pojistné Frekvence placení pojistného
měsíčně, čtvrtletně, pololetně, ročně (nejsou přirážky za področní frekvenci placení pojistného) Způsoby placení pojistného příkaz k úhradě poštovní poukázka nebo vklad na účet v bance Minimální výše pojistného (na celou pojistnou smlouvu a po slevách) měsíčně: 200 Kč; čtvrtletně: 600 Kč; pololetně: Kč; ročně: Kč Přerušení placení pojistného při nezaplacení pojistného na žádost pojistníka

25 Slevy I. sleva za počet osob
sčítají se pouze osoby na jedné pojistné smlouvě, které do pojištění vstupují od počátku pojistné smlouvy. II. sleva za smlouvu u Wüstenrot je možné zohlednit jakoukoliv smlouvu u Wüstenrot (WSS, WHB, WP, WŽP). Slevu je možné uplatnit na smlouvu kterékoli pojišťované osoby, která do pojištění vstupuje od počátku pojistné smlouvy. III. sleva za počet pojištění (rizik) sčítají se všechna pojištění (rizika) všech pojištěných osob na jedné pojistné smlouvě, které do pojištění vstupují od počátku pojistné smlouvy.

26 Akceptace pojištění a správa pojištění
Počet pojištěných osob Minimálně lze pojistit 1 osobu na jednu pojistnou smlouvu, maximálně 6 osob. Uzavření pojistné smlouvy Pojistná smlouva je uzavřena okamžikem, kdy pojistník obdrží pojistku jako potvrzení o uzavření pojistné smlouvy. Počátek pojištění Počátek pojištění může být kterýkoliv den v měsíci (výroční den), ale ne dříve nebo shodně s datem sepsání (sjednání) návrhu.

27 Akceptace pojištění a správa pojištění II.
Pojistná ochrana Pojistná ochrana začíná nejdříve dnem počátku pojištění, pokud k tomuto dni již bylo vyhotoveno potvrzení o uzavření pojistné smlouvy pojistitelem. Jinak pojistná ochrana začíná až v 0:00 hod. dne následujícího po vyhotovení potvrzení o uzavření pojistné smlouvy pojistitelem, nejdříve však v 0:00 hod. dne následujícího po zaplacení prvního pojistného v plné výši. Konec pojištění Pojištění zaniká vždy nejpozději 1 den před výročním dnem počátku pojištění v kalendářním roce, v němž se má pojištěný dožít (nebo se dožil) věku 75 let, s výjimkou pojištění DD při pracovní neschopnosti, které končí vždy nejpozději 1 den před výročním dnem počátku pojištění v kalendářním roce, v němž se má pojištěný dožít (nebo se dožil) věku 65 let. Územní platnost pojištění Územní platnost pojištění není omezena.

28 Akceptace pojištění a správa pojištění III.
Zkoumání zdravotního stavu Zdravotní dotazník (dotazy ke zdravotnímu stavu) je nutné vyplnit vždy pro všechny pojišťované osoby. Varianta „bez zkoumání zdravotního stavu“ (bez vyplnění dotazů ke zdravotnímu stavu) Zahrnuje následující pojištění (v libovolné kombinaci): • trvalé následky úrazu (lineár, progres) s pojistnou částkou do Kč; • vážné trvalé následky s rentou s pojistnou částkou do Kč; • smrt úrazem; • denní dávka při hospitalizaci následkem úrazu. V případě, že si pojišťovaná osoba uzavírá pouze uvedená pojištění, nemusí vyplňovat dotazy ke zdravotnímu stavu, ale pouze „Prohlášení pojištěného o zdravotním stavu“. Pokud se zněním prohlášení nesouhlasí, je nutné vyplnění dotazů ke zdravotnímu stavu.

29 Akceptace pojištění a správa pojištění IV.
Rizikové skupiny Pracovní a sportovní činnost je rozdělena do 3 rizikových skupin (RS); přičemž pro vstup do pojištění se bere v úvahu nejrizikovější činnost. Změny na pojištění Změny (zahrnutí/vyloučení pojištěné osoby, zahrnutí/vyloučení dalšího/některého pojištění, zvýšení/snížení pojistných částek apod.) je možné provádět ke splatnosti pojištění (dle frekvence placení). Změna sazby dítě  dospělý Nejbližší výroční den po dosažení 18ti let pojištěného se sazba „dítě“ změní automaticky na sazbu „dospělý“.

30 Návrh na uzavření pojistné smlouvy

31 Zdravotní dotazník Zdravotní dotazník je formátu A3:
- první polovina je pro pojištěného; - druhá polovina pro pojištěného.

32 Prodejní argumentace kombinuje krytí rizik spojených s úrazem a nemocí na jedné pojistné smlouvě umožňuje pojistit až 6 osob na jedné pojistné smlouvě (nemusí být rodina) výplata dvojnásobku pojistného plnění v důsledku dopravní nehody (pojištění SU a TNU) možnost výběru výplaty pojistného plnění u pojištění trvalých následků úrazu (lineární nebo progresivní plnění) u progresivního plnění je při 100 % stupni poškození vyplacen pětinásobek sjednané pojistné částky při vážných trvalých následcích je vyplacena pojistná částka a dále se vyplácí doživotní úrazová renta, která je každoročně valorizována o 4 % u pojištění denních dávek při pracovní neschopnosti se neprověřuje příjem pojištěných osob minimální pojistné 200 Kč měsíčně sleva až 35 % z pojistného varianta bez zkoumání zdravotního stavu (bez vyplnění dotazů ke zdravotnímu stavu) variabilita – možnost změn v průběhu pojištění s ohledem na potřeby pojištěného nejsou přirážky za področní frekvenci placení pojistného

33 …a přeji hodně úspěchů při prodeji…
WÜSTENROT EveryBody Děkuji za pozornost …a přeji hodně úspěchů při prodeji…


Stáhnout ppt "Pojištění úrazu a nemoci WÜSTENROT EveryBody"

Podobné prezentace


Reklamy Google