Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_10 _INOVACE_ZBO8 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ZBOŽÍZNALSTVÍ Tematický okruh Potravinářské zboží Téma OBILOVINY Ročník 1. Jméno autora Jaroslava Kapalínová Datum tvorby Anotace Žáci se zde seznámí s druhy obilovin a s jejich prvotními výrobky. Materiál je určen pro žáky 1.ročníku obor prodavačské práce, prodavač do předmětu „Zbožíznalství“.
2
OBILOVINY
3
DRUHY OBILOVIN PŠENICE ŽITO JEČMEN OVES KUKUŘICE POHANKA PROSO ČIROK
AMARANT RÝŽE (jediná se u nás nepěstuje)
4
PŠENICE
5
ŽITO
6
JEČMEN
7
OVES
8
KUKUŘICE
9
POHANKA
10
PROSO
11
ČIROK
12
AMARANT
13
RÝŽE
14
OBILOVINY a výrobky z obilovin
15
HODNOCENÍ OBILOVIN
16
ZDROJE:
17
KONEC Autorem materiálu a jeho částí , není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Kapalínová
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.