Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Protýkání a plnění hovězího masa

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Protýkání a plnění hovězího masa"— Transkript prezentace:

1 Protýkání a plnění hovězího masa
Předběžná úprava masa Protýkání a plnění hovězího masa

2 Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb
Mgr. Dana Frimlová Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/ VY – 52 – FM – 22 Název učebního materiálu Špikování masa Datum vytvoření: Datum ověření

3 Pracovní list je určený pro žáky 1
Pracovní list je určený pro žáky 1. ročníků Kuchař - číšník, jako opakování pro 2. a 3. ročník Kuchař- číšník. Jde o motivační a aktivační materiál pro vizuální poznávání výrobku. Možnost využití: aktivace žáků na začátku odborného výcviku, žáci snadněji pochopí pokyny učitele, když vidí jednotlivé kroky Metodický pokyn: Materiál lze použít s dataprojektem nebo vytisknout jako pracovní list. Pomůcky: psací potřeby, papír.  

4 Předběžná úprava masa Protýkání hovězího masa slaninou

5 Nakrájet slaninu na klínky

6 Úzkým nožem udělat do hovězího masa otvor

7 Otvor si zvětšit pomoci prstu

8 Slaninu zastrčit důkladně do otvoru

9 Špikovat souměrně, aby slanina dělala při řezu mozaiku

10 Maso je připravené k tepelné úpravě

11 Kontrolní otázky: Proč špikujeme maso? Jaký je výrobní postup?
Čím můžeme protýkat maso? Co jsou masová vlákna a proč jsou pro špikování důležitá?

12 Použité zdroje Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. Hradec Králové: R plus, 2004, ISBN Foto: Archiv autora


Stáhnout ppt "Protýkání a plnění hovězího masa"

Podobné prezentace


Reklamy Google