Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
Protýkání a plnění hovězího masa
Předběžná úprava masa Protýkání a plnění hovězího masa
2
Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb
Mgr. Dana Frimlová Název projektu: Zlepšení podmínek výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/ VY – 52 – FM – 22 Název učebního materiálu Špikování masa Datum vytvoření: Datum ověření
3
Pracovní list je určený pro žáky 1
Pracovní list je určený pro žáky 1. ročníků Kuchař - číšník, jako opakování pro 2. a 3. ročník Kuchař- číšník. Jde o motivační a aktivační materiál pro vizuální poznávání výrobku. Možnost využití: aktivace žáků na začátku odborného výcviku, žáci snadněji pochopí pokyny učitele, když vidí jednotlivé kroky Metodický pokyn: Materiál lze použít s dataprojektem nebo vytisknout jako pracovní list. Pomůcky: psací potřeby, papír.
4
Předběžná úprava masa Protýkání hovězího masa slaninou
5
Nakrájet slaninu na klínky
6
Úzkým nožem udělat do hovězího masa otvor
7
Otvor si zvětšit pomoci prstu
8
Slaninu zastrčit důkladně do otvoru
9
Špikovat souměrně, aby slanina dělala při řezu mozaiku
10
Maso je připravené k tepelné úpravě
11
Kontrolní otázky: Proč špikujeme maso? Jaký je výrobní postup?
Čím můžeme protýkat maso? Co jsou masová vlákna a proč jsou pro špikování důležitá?
12
Použité zdroje Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. Hradec Králové: R plus, 2004, ISBN Foto: Archiv autora
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.