Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 6 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z hovězího masa Téma: Hovězí maso 4. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s minutkovou úpravou hovězího masa. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.
2
Hovězí maso 4.
3
Minutková úprava svíčková – špička, střed a palec nízký roštěnec
jednoduchá roštěná dvojitá roštěná – rumpsteak trojitá roštěná - entercote
4
bifteky krvavý středně propečený dobře propečený
5
svíčkové řezy - tournedos
dva plátky o celkové hmotnosti g z užší části svíčkové anglická úprava je vhodné maso předem naložit
6
Pracovní list popište přípravu anglického bifteku a uveďte, která část svíčkové je pro tento pokrm nejvhodnější
7
Správné řešení připravujeme ze střední části svíčkové / je nejvyšší/
osolíme, opepříme, zprudka opečeme po obou stranách, vyjmeme, výpek legírujeme máslem, navrch klademe sázené vejce
8
Zdroje LITERATURA: INTERNET:
Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, ISBN INTERNET: Galerie Office,
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.