Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ NA BC PRO ROK 2017

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ NA BC PRO ROK 2017"— Transkript prezentace:

1 CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ NA BC PRO ROK 2017
Prezentace na téma CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ NA BC PRO ROK 2017 Eliška Fučíková, Daniel Turek V Českých Budějovicích dne Ing. Mgr. Eliška Fučíková, ,

2 Základní info o pojistné smlouvě
Pojištěné osoby:  zaměstnanci BC nebo další osoby vyslané jménem BC na zahraniční pracovní cestu, mladší 85 let Maximální délka trvání jedné pracovní cesty: max. 180 dní (delší pobyt nutno hlásit s alespoň týdenním předstihem na PRAV, resp. AIG, jinak nebude zaměstnanec pojištěn) V případě, že je zaměstnanec pojištěn hostitelem, není nutné tuto pracovní cestu vykazovat pro účely AIG, a to za podmínky, že budeme mít s hostitelem předem - smluvně - ošetřeny podmínky cestovního pojištění, které se budou vztahovat na našeho zaměstnance. Rizikové cesty: není nutné hlásit PRAV, resp. AIG. Tyto stačí pouze označit v ročním přehledu – k pojistnému bude připočtena přirážka ve výši 20 %. Stávající CP mohou využít zaměstnanci BC i pro soukromé účely. Všechny soukromé zahraniční cesty musí být předem nahlášeny PRAV, resp. pojistiteli (číslo pojistné smlouvy, jména a příjmení pojištěných, datum počátku cesty, datum ukončení cesty a cíl cesty). Současně je nutné o tom informovat účetní z FIN (kvůli platbě). Držitelé platebních karet BC typu VISA BUSINESS PLUS mají sjednáno pojištění typu EXCLUSIVE, které kryje totožné CP jako u AIG (v případě nerizikové zahraniční cesty tedy nemusejí vykazovat pracovní cestu do souhrnného hlášení pro AIG) Sazby pojistného u AIG pro Evropu:       40 Kč/den                                       pro Slovensko:  30 Kč/den                                          pro svět:             65 Kč/den

3 Účtování cest a jejich evidence pro pojišťovnu
Pojistné je účtováno na základě počtu pojištěných osob a doby, po kterou je jim poskytováno pojistné krytí (počet cestovních dní). Zaměstnanci jsou od 1. ledna pojištěni automaticky. Náklady za CP jsou přeúčtovány FIN k tíži nákladového střediska a úkolu, totožného s úkolem pro vyúčtování cestovního příkazu. V případě, že příkazce bude chtít hradit náklady za pojištění z jiného úkolu, musí tuto změnu nahlásit před cestou účetní z FIN. Hlášení jednotlivých nerizikových pracovních cest pojišťovna nepožaduje. BC vede evidenci zahraničních pracovních cest. V případě vzniku újmy jsme povinni prokázat, že se jedná o našeho zaměstnance či osobu vyslanou jménem BC na zahraniční pracovní cestu a zahraniční pracovní cesta byla řádně evidována. Statistika Počet pracovních cest v 2016: cca 400 Celkové roční pojistné BC za 2016: cca ,- Kč Nejčastější destinace: Německo, Rakousko, Slovensko, Izrael, Japonsko, Papua Nová Quinea, USA, Polsko, Španělsko atd.

4 Příprava před cestou a nahlášení poj. události
Sekretariát OS zapůjčí zaměstnanci před vysláním na zahraniční pracovní cestu kartičku pojistníka s kontaktem na asistenční službu (viz níže), nebo mu sdělí nutné údaje: telefonní číslo na Travel Guard, číslo pojistné smlouvy. V případě, že následky úrazu nebo nemoci vyžadují hospitalizaci nebo převoz záchrannou službou, bude pojistné plnění z tohoto pojištění poskytnuto pouze za podmínky, že zaměstnanec BC na pracovní cestě neprodleně telefonicky kontaktuje asistenční službu, a dále postupují v souladu s jejími případnými pokyny.

5 Základní definice z pojistné smlouvy
Pokud pojištěná osoba utrpí v průběhu cesty úraz nebo nemoc, poskytne pojišťovna zaměstnanci BC na pracovní cestě pojistné plnění ve formě náhrady níže specifikovaných léčebných výloh a nákladů na převoz, které byly vynaloženy v přímém důsledku takového úrazu nebo nemoci do dvou let ode dne, kdy došlo k úrazu nebo kdy byla poprvé stanovena diagnóza nemoci, a to až do výše příslušného limitu pojistného plnění za každou pojistnou událost v důsledku jednoho úrazu či nemoci nebo série souvisejících úrazů či nemocí po odečtení případné spoluúčasti. Léčebnými výlohami jsou obvyklé a přiměřené náklady vynaložené mimo území České republiky nebo země trvalého pobytu pojištěné osoby na lékařskou, chirurgickou nebo jinou zdravotní péči či léčbu poskytovanou či předepsanou lékařem a veškeré poplatky uhrazené nemocnici, sanatoriu a záchranné službě. Léčebné výlohy zahrnují i náklady na neodkladné zubní ošetření, je-li nezbytné v důsledku úrazu nebo neočekávané a náhlé bolesti; pojistné plnění v souvislosti s tímto zubním ošetřením bude poskytnuto maximálně do výše příslušného limitu pojistného plnění za každou pojistnou událost v důsledku jednoho úrazu či nemoci nebo série souvisejících úrazů či nemocí. Náklady na převoz jsou nezbytné a přiměřené náklady na (i) dopravu pojištěné osoby a maximálně dalších dvou osob, které musí cestovat s pojištěnou osobou nebo ji doprovázet, v ekonomické třídě, pokud k takové dopravě musí dojít v přímém důsledku úrazu nebo nemoci a (i) na jejich související ubytování; tyto náklady mohou být s předchozím písemným souhlasem pojistitele nahrazeny i rodinnému příslušníku nebo kolegovi pojištěné osoby.

6 Výluky z pojištění Toto pojištění se nevztahuje na jakékoliv škodní události, ke kterým dojde následkem úrazu nebo nemoci, pokud: pojištěná osoba cestuje v rozporu s doporučením lékaře, tzn. pokud se zaměstnanec momentálně léčí s určitou nemocí, jejíž průběh se může v důsledku pracovní cesty zhoršit, a proto mu lékař cestu nedoporučuje; účelem cesty je podstoupení lékařského ošetření nebo získání lékařského doporučení; tělesné poškození nebo nemoc souvisí s těhotenstvím v době jednoho měsíce před očekávaným datem porodu; byly diagnostikovány před odjezdem pojištěné osoby na cestu, pokud stav pojištěné osoby nasvědčoval tomu, že v průběhu cesty bude třeba vyhledat lékaře. doba léčení je delší než 365 dnů.

7 Finanční limity pro pojištění
Výňatek z pojištění AIG (pojistné limity pro jednu pracovní cestu na osobu): léčební výlohy 30 mil. Kč výlohy na akutní zubní ošetření 40 tis. Kč pojištění odpovědnosti na zdraví 30 mil. Kč pojištění odpovědnosti na majetku 30 mil. Kč zavazadla                                                    80 tis. Kč zpoždění zavazadel                                    20 tis. Kč (víc než 4 hodiny) pojištění náhrady cestovních dokladů 10 tis. Kč pojištění peněž                                           12,5 tis. Kč zrušení, zkrácení cesty                               50 tis. Kč zpoždění odjezdu                                        10 tis. Kč pojištění denních dávek při hospitalizaci v zahraničí: 2 tis. Kč  (max. doba léčení 365 dní) *Pojištění se vztahuje i na úrazy pojištěných osob vzniklé následkem teroristického činu. Formulář o oznámení škody poskytne PRAV na vyžádání.


Stáhnout ppt "CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ NA BC PRO ROK 2017"

Podobné prezentace


Reklamy Google