Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Předmět Potraviny a výživa Obor: Kuchař - Číšník Ročník: druhý Zpracoval: Ing. Zuzana Hlaváčová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
2
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
PROJEKT ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Téma Úvodní hodina Předmět: Potraviny a výživa Obor: Kuchař - Číšník Ročník: druhý Zpracoval: Ing. Zuzana Hlaváčová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
3
Prohlášení Prohlašuji, že jsem tento výukový materiál vypracovala samostatně, a to na základě poznatků získaných praktickými zkušenostmi z pozice učitele ve Střední průmyslové škole v Otrokovicích, a za použití níže uvedených informačních zdrojů a literatury. Tento výukový materiál byl připravován se záměrem zkvalitnit a zefektivnit výuku minimálně v 1 vyučovací hodině. V Otrokovicích dne …………………………………. podpis autora TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
4
Předmět: Potraviny a výživa Zpracovala: Ing. Zuzana Hlaváčová
ÚVODNÍ HODINA Obor: Kuchař – Číšník Předmět: Potraviny a výživa Hodina: 1 Zpracovala: Ing. Zuzana Hlaváčová TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
5
PLÁN PRÁCE Opakování učiva z 1. ročníku Didaktický test
viz Word 2. Plán učiva 2. ročníku TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
6
DIDAKTICKÝ TEST TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
7
PLÁN UČIVA 2. ROČNÍKU MLÉKO , MLÉČNÉ VÝROBKY Charakteristika mléka
Složení mléka Rozdělení mléka Vady mléka Máslo Smetana Fermentované mléčné výrobky Zahuštěné a sušené mléčné výrobky Charakteristika sýrů Dělení sýrů Význam sýrů ve výživě Použití sýrů v kuchyni TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
8
Jakost vajec, skladování Vejce v kuchyni Nákazy z vajec, prevence
Význam vejce ve výživě Struktura vajec Druhy vajec Jakost vajec, skladování Vejce v kuchyni Nákazy z vajec, prevence TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
9
Kvalitativní znaky masa, zrání masa Skladování a konzervování masa
TUKY Rostlinné tuky Živočišné tuky Jiné tuky MASO Maso ve výživě Druhy masa Kvalitativní znaky masa, zrání masa Skladování a konzervování masa Vady masa JATEČNÉ MASO Maso hovězí Maso telecí Maso vepřové Maso skopové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
10
Charakteristika a rozdělení drůbeže Kuchyňská úprava drůbeže
ZVĚŘINA Charakteristika a rozdělení zvěřiny Kuchyňská úprava zvěřiny RYBY Význam rybího masa ve výživě Rozdělení ryb Rybí výrobky a konzervy Kuchyňská úprava ryb TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
11
JINÍ MOŘŠTÍ ŽIVOČICHOVÉ Korýši Měkkýši
VNITŘNOSTI, KOSTI, STŘEVA Rozdělení vnitřností Vnitřnosti v kuchyni MASNÉ VÝROBKY Rozdělení masných výrobků Použití v kuchyni Význam masných výrobků ve výživě TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
12
Výroba sladu a výroba piva Druhy piva
NÁPOJE Nealkoholické nápoje Pivo Výroba sladu a výroba piva Druhy piva TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
13
Zdroje Literatura: Internet:
KOLAŘÍKOVÁ, J. Potraviny a výživa. 1. díl, . Vydavatelství Orlík, 1994. Tisk Agrodat Nové Město nad Cidlinou Internet: Obrázky: Kliparty z nabídky Microsoft Word Odkazy ze dne TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.