Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMartina Havlová
1
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0922 Obor vzdělávání: 29-51-E/02 potravinářské práce (ŠVP pečivář-cukrovinkář) 1. - 2. ročník Tematická oblast: Výroba těst a náplní Název sady DUM: Těsta a náplně Kód: VY_32_INOVACE_02_G2_01 Autor: Mgr. Hana Kolumberská Datum tvorby: březen 2013 Anotace: Beze hmoty– suroviny, technologický postup přípravy, finální vzhled.
2
Beze hmoty -cukr krupice -hladká mouka -bílky -podzemnice mletá -cukr moučka na posyp
3
Beze hmoty -v kotli vyšleháme bílky s cukrem -do tuhého sněhu vmícháme mouku a podzemnici -hmotu rozetřeme na pečící papír -povrch posypeme moučkovým cukrem -pečeme ve vyhřáté troubě na 180°c -po upečení necháme vypařit -obrátíme na pomoučněnou plochu -zabráníme ztuhnutí plátu -na pláty rozetřeme máslový krém s kávovou pastou
4
Beze hmoty -pláty necháme odpočinou v chladu -druhý den nakrájíme a dokončíme -používáme na výrobu štafetek
5
Beze hmoty
6
Použité zdroje Pulpánová, A.,Cukrářská technologie.1. vyd. Olomouc: FIN spol. s. r. o.,1993. 278 s. ISBN 80-85572-54-0 Fotografie: Mgr. Hana Kolumberská Metodika: Tento DUM lze využít pro teoretické i praktické vyučování, jak při seznamování se s novým tématem, tak při jeho procvičování nebo opakování. Prezentace je nastavena tak, že vyučující potvrzuje jednotlivé kroky a může tedy doplnit vhodný komentář nebo praktické předvedení.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.