Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 2 Autor: Ošlejšková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 2 Autor: Ošlejšková."— Transkript prezentace:

1

2 Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 2 Autor: Ošlejšková Hana Ověření ve výuce: 6. třída Datum ověření: 15.11.2011

3

4

5

6 Je jedním z největších prvoků u nás. Vyskytuje se ve znečištěných vodách. Povrch (pelikula) trepky je pokryt brvami, pomocí nichž se pohybuje. Používá je i k přísunu potravy k buněčným ústům. Po pohlcení se v cytoplazmě kolem potravy utváří dutinka – potravní vakuola. Do ní jsou vylučovány trávicí enzymy.

7

8

9

10 Pohyb měňavky: http://www.youtube.com/watch?v=V1644oL sfas

11

12

13

14

15

16

17

18


Stáhnout ppt "Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo: 2 Autor: Ošlejšková."

Podobné prezentace


Reklamy Google