Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MIG-MAG Zázračné zdroje Petr Pařízek. Chtěl bych s trochou nadsázky reagovat na jeden příspěvek, který se nedávno objevil na SvarFóru. Cituji: „Tak jsem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MIG-MAG Zázračné zdroje Petr Pařízek. Chtěl bych s trochou nadsázky reagovat na jeden příspěvek, který se nedávno objevil na SvarFóru. Cituji: „Tak jsem."— Transkript prezentace:

1 MIG-MAG Zázračné zdroje Petr Pařízek

2 Chtěl bych s trochou nadsázky reagovat na jeden příspěvek, který se nedávno objevil na SvarFóru. Cituji: „Tak jsem se vrátil asi před dvěmi hodinami ze školení od jistého výrobce svářecí techniky a MA 315 už bych si nevybral“... Sám jsem zaměstnanec zahraniční společnosti vyrábějící svařovací techniku. Zúčastňuji se různých seminářů a kolikrát skřípu zuby nad tím co tam slyším. Tolik lží a nesmyslů člověk za den jen tak neuslyší. Jsou to semináře typu novinky v oblasti svařování. Zástupci různých společností distrubující zdroje spoléhají na to, že zákazník je má za velké odborníky, tak hltá každé slovo, které z nich vypadne. Někdy mi připadá, že to nevypadává z úst, ale z pííííp. V poslední době probíhá masírování s tzv. vysokorychlostním svařováním. Jistý výrobce má zdroj, který údajně svařuje o 30% rychleji než konkurenční zdroje. Pokud patříte k těm, kteří tomu věří, nemusíte se za nic stydět. Jsou vás spousty. Nyní bych vám chtěl představit naši novinku, která je opravdovou bombou (atomovou) v oblasti svařování a následně se vrátím k high speed welding- HSW technology ( to zní světověji ). Devět z deseti svářečů doporučuje…….

3 NOVINKA Genesis Uran 234

4 Zdroj bez přívodního kabelu !!!!!!!!!! Nevěříte ? Věřte ! Jedná se o zdroj se zabudovaným miniaturním nukleárním reaktorem. Ten se nachází v horní části zdroje jako celá primární část a části sekundárního okruhu jako výměník a parogenerátor. Chladící zařízení sekundárního okruhu a oběhové čerpadlo jsou umístěny ve spodní části zdroje. Červený a modrý výstupek v dolní části jsou pojišťovací ventily sekundárního okruhu. Regulace svařovacího proudu se provádí pomocí otočného knoflíku na čelním panelu zasouváním regulačních tyčí do jaderného reaktoru. Samozřejmě, že největší výhodou tohoto zdroje jsou obrovské finanční úspory. Zvláště při dnešních cenách za elektrickou energii. Takže žádná svářečka na baterky, my už jsme dál!!!!!!!!!!!! Ale nyní se vraťme zpět k našemu HIGH SPEEDU.

5 1kg peří 1kg železa Všichni jistě znáte tuto jednoduchou dětskou hádanku a z té budu vycházet.

6 Zdroj AZdroj B Podávání drátu 22 m/min Podávání drátu 22 m/min < > = Který symbol by jste mezi zdroje A a B doplnili? Já bych tam dal rovnítko. Tak kde je těch 30 %? Abychom lépe pochopili o čem je řeč přejděte na další obrázek.

7 22 m/min 300 A 32 V 22 m/min 300 A 30 V 22 m/min 300 A 28 V

8 Princip HSW Celý princip spočívá v tom, že se spoléhají na to, že málokdo svařuje s maximální podávací rychlostí zdroje. Té rychlosti samozřejmě odpovídá nějaký svařovací proud a napětí. Pokud si napětí nastavíme na takovou hodnotu, abychom se ze sprchového přenosu dostali do tzv. rychlého zkratu, bude nám oblouk hořet prakticky ve svarovém kovu. Nutností je ovšem, aby zdroj měl funkci měkkého startu nebo teplého startu. Obojí má stejný význam, jen na jiném principu. Pokud by zdroj tuto funkci neměl, těžko bychom zapálili oblouk. Dalšími nezbytnostmi jsou kvalitní podávací mechanika, kvalitní přídavný materiál, směsný plyn a rychlá ruka. Výsledkem je svár s velkým průvarem, bez studených spojů a koutový svár bez zápalů. S jedním parametrem pak můžeme svařovat plechy od 3 mm do velkých tlouštěk a V sváry do úzkého úkosu. Pro plechy do 10 mm bych použil drát 0,8mm. Takže žádný zázrak to není, jde jen o to umět si nastavit zdroj. Ty svařovací parametry na předchozím obrázku jsou jen příklad. P.S. Pro ty co to nepochopili, ten nukleární zdroj byla jen recese!!!!!!!!

9 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "MIG-MAG Zázračné zdroje Petr Pařízek. Chtěl bych s trochou nadsázky reagovat na jeden příspěvek, který se nedávno objevil na SvarFóru. Cituji: „Tak jsem."

Podobné prezentace


Reklamy Google