Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08 Popis výukového materiálu Název: Management v ubytovacích a stravovacích zařízeních – oblasti obchodní politiky – personál Autor:Bc. Pavel Lang Datum:2.9.2012 Obor:a) 65-41-L/01 Gastronomie (nástavbové studium) b) 65-41-L/01 Gastronomie Ročník:a) - 2. ročník a b) - 4. ročník Předmět:Hotelový provoz Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu Hotelový provoz a je v souladu s ŠVP 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím ICT s výkladem a doplněním při současném použití učebnic Moderní řízení hotelového provozu (Ing. J. Beránek a kol., Magconsulting 2013) a Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost (D. Drobná a E. Morávková, nakl. Fortuna Praha 2004) Součástí materiálu je krátký test s označením odpovědí. Další formou zpětné vazby je test jako souhrn několika realizovaných materiálů. Pro výuku je použit - PC s dataprojektorem - interaktivní tabule - interaktivní dataprojektor - učebnice

2 HOTEL****/***** OBLASTI OBCHODNÍ POLITIKY PERSONÁL Bc. Pavel Lang2

3 PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ Bc. Pavel Lang3 Skupina Problémová oblast Pracovníci a sociální klima  Sebeuspokojení zejména u vyšších manažerů  Nízká iniciativa pracovníků  Vysoká fluktuace ve srovnání s průměrem  Nedostatek podnětů ke zvyšování kvalifikace  Vysoký podíl přesčasové práce  Nekázeň, nedbalost a lajdáctví  Neznalost perspektiv jednotlivce v podniku

4 PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ Bc. Pavel Lang4 Skupina Problémová oblast Pracovní prostředí  Nedostatečná údržba, nesystematické opravy  Zastaralé zařízení  Složitá manipulace s materiálem, zbožím a potravinami  Vysoká spotřeba surovin, materiálu, paliv, energie  Výpadky, poruchy, havárie, storna  Hlučnost, prašnost, osvětlení, barevná úprava, větrání, vlhkost, teplota, zakouřené prostředí

5 PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ Bc. Pavel Lang5 Skupina Problémová oblast Výrobní program  Nesoulad výrobního programu a výrobního profilu  Koncepční nevyjasněnosti výrobního programu  Nízká jakost a technická úroveň výrobků, nízká úroveň kvality poskytovaných služeb  Dlouhé inovační cykly  Nevyhovující inventář pro poskytování služeb  Nedostatečný servis, jeho kapacita a kvalita  Ztráty při skladování, expedici a dopravě

6 PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ Bc. Pavel Lang6 Skupina Problémová oblast Pracovní proces  Nepřesné plány, strategie, marketing, koordinace  Pozdní technická příprava výroby  Zastaralá technologie, nepřesné normy a pracovní manuály  Málo účinné operativní řízení, nepružnost  Nízká produktivita v pomocných činnostech  Nedostatečná informovanost zaměstnanců

7 PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ Bc. Pavel Lang7 Skupina Problémová oblast Top management  Chyby v jednání s lidmi  Neefektivní přístup ke kritice a sebekritice  Nekoncepčnost, opožděné řešení problémů  Nízká náročnost  Nedůslednost  Neúčinný styl práce  Nevýrazný osobní příklad

8 TEST: Bc. Pavel Lang8 1. Jakým způsobem lze řešit problém nízké iniciativy pracovníků hotelu? Odpovědi zpracujte písemnou formou na samostatný papír 2. Jakým způsobem lze řešit problémy s vysokou spotřebou surovin, materiálu, paliv a energie? 3. Jak lze řešit ztráty při skladování, výrobě a expedici surovin a pokrmů


Stáhnout ppt "Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08."

Podobné prezentace


Reklamy Google