Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilAnežka Jarošová
1
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08 Popis výukového materiálu Název: Management v ubytovacích a stravovacích zařízeních – oblasti obchodní politiky – personál Autor:Bc. Pavel Lang Datum:2.9.2012 Obor:a) 65-41-L/01 Gastronomie (nástavbové studium) b) 65-41-L/01 Gastronomie Ročník:a) - 2. ročník a b) - 4. ročník Předmět:Hotelový provoz Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu Hotelový provoz a je v souladu s ŠVP 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím ICT s výkladem a doplněním při současném použití učebnic Moderní řízení hotelového provozu (Ing. J. Beránek a kol., Magconsulting 2013) a Cestovní ruch pro střední školy a pro veřejnost (D. Drobná a E. Morávková, nakl. Fortuna Praha 2004) Součástí materiálu je krátký test s označením odpovědí. Další formou zpětné vazby je test jako souhrn několika realizovaných materiálů. Pro výuku je použit - PC s dataprojektorem - interaktivní tabule - interaktivní dataprojektor - učebnice
2
HOTEL****/***** OBLASTI OBCHODNÍ POLITIKY PERSONÁL Bc. Pavel Lang2
3
PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ Bc. Pavel Lang3 Skupina Problémová oblast Pracovníci a sociální klima Sebeuspokojení zejména u vyšších manažerů Nízká iniciativa pracovníků Vysoká fluktuace ve srovnání s průměrem Nedostatek podnětů ke zvyšování kvalifikace Vysoký podíl přesčasové práce Nekázeň, nedbalost a lajdáctví Neznalost perspektiv jednotlivce v podniku
4
PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ Bc. Pavel Lang4 Skupina Problémová oblast Pracovní prostředí Nedostatečná údržba, nesystematické opravy Zastaralé zařízení Složitá manipulace s materiálem, zbožím a potravinami Vysoká spotřeba surovin, materiálu, paliv, energie Výpadky, poruchy, havárie, storna Hlučnost, prašnost, osvětlení, barevná úprava, větrání, vlhkost, teplota, zakouřené prostředí
5
PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ Bc. Pavel Lang5 Skupina Problémová oblast Výrobní program Nesoulad výrobního programu a výrobního profilu Koncepční nevyjasněnosti výrobního programu Nízká jakost a technická úroveň výrobků, nízká úroveň kvality poskytovaných služeb Dlouhé inovační cykly Nevyhovující inventář pro poskytování služeb Nedostatečný servis, jeho kapacita a kvalita Ztráty při skladování, expedici a dopravě
6
PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ Bc. Pavel Lang6 Skupina Problémová oblast Pracovní proces Nepřesné plány, strategie, marketing, koordinace Pozdní technická příprava výroby Zastaralá technologie, nepřesné normy a pracovní manuály Málo účinné operativní řízení, nepružnost Nízká produktivita v pomocných činnostech Nedostatečná informovanost zaměstnanců
7
PROBLÉMY, SE KTERÝMI SE POTÝKAJÍ MANAŽEŘI PODNIKŮ Bc. Pavel Lang7 Skupina Problémová oblast Top management Chyby v jednání s lidmi Neefektivní přístup ke kritice a sebekritice Nekoncepčnost, opožděné řešení problémů Nízká náročnost Nedůslednost Neúčinný styl práce Nevýrazný osobní příklad
8
TEST: Bc. Pavel Lang8 1. Jakým způsobem lze řešit problém nízké iniciativy pracovníků hotelu? Odpovědi zpracujte písemnou formou na samostatný papír 2. Jakým způsobem lze řešit problémy s vysokou spotřebou surovin, materiálu, paliv a energie? 3. Jak lze řešit ztráty při skladování, výrobě a expedici surovin a pokrmů
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.