Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilAdéla Veselá
1
1 7..4. 2008, ČTP – plenární zasedání Šárka Štejnarová, vedoucí správního a ekonomického oddělení PK ČR
2
6. Rámcový program EU: - BARLEYBREAD(http://www.projectplace.com);http://www.projectplace.com - ENFFI (http://food.gate2finance.com);http://food.gate2finance.com - TRUEFOOD (http://www.truefood.eu);http://www.truefood.eu - ICARE (http://www.myndsphere.com);http://www.myndsphere.com 7. Rámcový program EU: http://www.epss-fp7.org/epss/http://www.epss-fp7.org/epss/); - ProPraline (http://www.epss-fp7.org/epss/);http://www.epss-fp7.org/epss/ - TE.TRA…. 2
3
Titul projektu: Využití ječmene k získání pečiva s vysokým obsahem vlákniny a nízkým obsahem soli; Nástroj financování: 6. Rámcový program EU; instrument financování: „Specific Actions for SMEs: Collective Research Projects“; č. projektu: 030269-2; Čas. horizont plnění: 1. 10. 2006 – 1. 10. 2009; Koordinátor: NBL – Federace Norska; Cíl projektu:Renesance uplatnění ječmene ve výživě evropské populace (MSP z oboru mlynářství a pekařství poskytnuta nová technologie a nové poznatky o tom, jak nahradit určitý podíl pšenice při výrobě pekařských výrobků (chleba) ječmenem; Rozpočet projektu: 428.464,- € (= 230.442,-€ příspěvek EU); 3
4
SP.E.S. GEIE: PK ČR; FIAB – Španělsko; NBL - Norsko; KEV – Estonsko; 3 výzkumné a vzdělávací instituce: Matforsk/NO, Scottish Crop ResearchInstitute/SC, Pera/UK; 7 MSP. 4
5
Vývoj postupu zpracování ječmene tak, aby se v konečné mouce zachovalo min. 75 % složek ječmene prospěšných pro zdraví (beta-glukanů, vlákniny, amylázy a antioxidantů). Vypracovat technologii výroby chleba na bázi pšenice a ječmene tak, aby obsah soli v konečném výrobku byl pod 0,4 %, přičemž chuť tohoto chleba odpovídala chuti pšeničného chleba. Vypracovat nové receptury pro různé poměry pšenice a ječmene s cílem zamezit vzniku hořké chuti, která se projevuje u výrobků na bázi ječmene. 5
6
Aktivity projektu: WP1: Identifikace vědeckého konceptu projektu; WP2:Výběr vhodné odrůdy ječmene; WP3:Zdokonalený inovační proces mletí; WP4:Netradiční/novátorské alternativy náhrady soli, vylepšení chutě; WP5:Ověření správnosti a funkčnosti postupu pečení; WP6:Šíření získaných poznatků a zkušeností; WP7: Školení; 6
7
Zrealizováno: Pracovní setkání k managementu projektu → říjen 2006 – Athény; březen 2007 – Oslo; září 2007 – Istanbul; Pracovní setkání k prvním výsl. projektu → duben 2008, UK; Plánováno: Školení I. WP 7.1: Školení vedoucích aktivit projektu → pro zástupce partnerských národních federací: září 2008; II. WP 7.2: Školení partnerských národních federací a vedoucích aktivit → pro národní MSP: leden 2009; III. WP 7.3: Proškolení → nepartnerských národních federací a jejich členů reprezentanty zúčastněných federací a výzkumných pracovišt: květen 2009; 7
8
Šárka Štejnarová : e-mail: stejnarova@foodnet.cz,stejnarova@foodnet.cz tel.: +420/296 411 189, gsm:+420/733 581 302; www.foodnet.cz 8
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.