Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLadislava Holubová
1
VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00039/victoria-sponge-cake
2
VICTORIA SPONGE CAKE (TONY) Victoria sponge cake, nebo také Victoria sandwich, je tradiční britský letní dort. Je nazvaný podle královny Victorie, o které se traduje, že jako dítě nesměla moc sladké. Jakmile se dostala na trůn, vše si vynahradila, a tak se v jejím královském sídle každý týden servírovaly dorty, sušenky a vafle a sladké pamlsky - co hrdlo ráčilo. Victoria sponge patří k dortům, které chutnají nejlépe čerstvé – proto ho doporučujeme sníst v ten samý den, kdy jej upečete. Ve všech ohledech je to ideální dort na narozeninové oslavy, a to nejen královské! Na upečení Victoria sponge cake můžete použít buď samo-kypřící mouku („self-raising flour“ – hladká mouka s vyšším obsahem lepku k dostání například v britských potravinách Marks&Spencernebo Robertson nebo si ji sami vyrobit z hladké mouky („plain flour“) tak, že na každých 150 gramů mouky (1 hrnek) přidáte 2 lžičky kypřicího prášku.Marks&SpencerRobertson Doba přípravy : 45 minut (pečení cca 25minut) Nasytí : 8-12 osob
3
“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: 3 STŘEDNĚ VELKÁ VEJCE SAMO-KYPŘÍCÍ MOUKA (NEBO HLADKÁ MOUKA + PRÁŠEK DO PEČIVA - VIZ VÝŠE) MÁSLO A CUKR KRUPICE - STEJNÁ GRAMÁŽ JAKO VAŠE 3 VEJCE MALINOVÝ DŽEM DVA KELÍMKY SMETANY KE ŠLEHÁNÍ MOUČKOVÝ CUKR NA OZDOBENÍ Postup: Přichystejte si 3 vejce a ještě ve skořápce je zvažte. Výsledná gramáž je míra pro to, kolik si odvážíte másla, mouky a cukru na těsto (např. váží-li vaše 3 vejce 200 gramů, budete na těsto potřebovat 200 gramů mouky, 200 gramů másla a 200 gramů cukru). Ingredience smíchejte postupně – změklé máslo s vejci, pak vmíchejte cukr a nakonec opatrně přidejte prosátou mouku. Vymažte 2 dortové formy (o průměru 20 cm) tukem a vysypte je moukou - nebo je můžete vyložit pečicím papírem. Těsto rozdělte rovnoměrně do obou forem. Pokud nemáte dvě stejně velké formy, můžete upéct klasický vyšší dort v jedné větší formě a po uležení upečený dort opatrně rozpůlit. Dort pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po 20-25 minut. Upečené korpusy nejdříve nechte odležet ve formách alespoň 5 minut, až poté je vyndejte a nechte na mřížce úplně vychladnout. Obě půlky dortu slepte širokou vrstvou malinového džemu, na který naneste ušlehanou smetanu. Nakonec dort posypte moučkovým cukrem a vašemu královskému gurmánskému zážitku již nestojí nic v cestě!
4
DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.