Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BRAMBOROVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, bramborové, příprava, šišky, knedlíky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BRAMBOROVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, bramborové, příprava, šišky, knedlíky."— Transkript prezentace:

1 BRAMBOROVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, bramborové, příprava, šišky, knedlíky Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, 412 01 Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník Dum: 490 Vypracováno: II.pololetí 2012/2013

2 ZÁKLADNÍ POSTUP vychladlé brambory vařené ve slupce se oloupou, nastrouhají na jemném struhadle nebo se umelou vychladlé brambory vařené ve slupce se oloupou, nastrouhají na jemném struhadle nebo se umelou přidá se sůl, vejce, krupice a hrubá mouka přidá se sůl, vejce, krupice a hrubá mouka vypracuje se tužší těsto, které se musí ihned zpracovat, jinak řídne. vypracuje se tužší těsto, které se musí ihned zpracovat, jinak řídne. Moučníky z brambor se tepelně upravují vařením ve mírně osolené vodě. Moučníky z brambor se tepelně upravují vařením ve mírně osolené vodě. Podávají se na předehřátém talíři sypané moučkovým cukrem, opraženou strouhankou, mákem, strouhaným tvarohem, praženými oříšky přelité rozpuštěným máslem Podávají se na předehřátém talíři sypané moučkovým cukrem, opraženou strouhankou, mákem, strouhaným tvarohem, praženými oříšky přelité rozpuštěným máslem

3 Bramborové šišky s mákem Z těsta vyválíme dlouhé prameny o průměru 1cm a poté ze kterých se šištičky asi 3 – 4 cm dlouhé. Z těsta vyválíme dlouhé prameny o průměru 1cm a poté ze kterých se šištičky asi 3 – 4 cm dlouhé. Hotové šišky vaříme v mírně osolené vroucí vodě. Hotové šišky vaříme v mírně osolené vroucí vodě. Vařené a dobře odkapané šišky posypeme prosetou, na sucho Vařené a dobře odkapané šišky posypeme prosetou, na sucho opraženou strouhankou. opraženou strouhankou. Při podávání posypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přelijeme rozehřátým máslem. Při podávání posypeme moučkovým cukrem, mletým mákem a přelijeme rozehřátým máslem. www.akcniceny.cz/detail/bramborove-sisky-s-makem-cukrem-a-maslem-370-g- 747134/ www.akcniceny.cz/detail/bramborove-sisky-s-makem-cukrem-a-maslem-370-g- 747134/

4 Povidlové taštičky těsto ihned vyválíme na tenčí plát, z něhož vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. těsto ihned vyválíme na tenčí plát, z něhož vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm. Do středu vykrojeného těsta dáme povidla. Do středu vykrojeného těsta dáme povidla. Kolečka v polovině přehneme, okraje spojených půlkruhů přitlačíme tak, aby povidla nemohla vytéci a stlačený okraj ořízneme formou. Kolečka v polovině přehneme, okraje spojených půlkruhů přitlačíme tak, aby povidla nemohla vytéci a stlačený okraj ořízneme formou. Taštičky vaříme ve vroucí a mírně osolené vodě. Taštičky vaříme ve vroucí a mírně osolené vodě. Podáváme sypané cukrem, na sucho opraženou strouhankou a přelité máslem. Podáváme sypané cukrem, na sucho opraženou strouhankou a přelité máslem. kucharka.zarovi.cz/recept/78

5 OVOCNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY www.mimibazar.czwww.mimibazar.cz www.mimibazar.cz www.mimibazar.cz

6 ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB 80-7168-626-3s. 82 - 93

7


Stáhnout ppt "BRAMBOROVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, bramborové, příprava, šišky, knedlíky."

Podobné prezentace


Reklamy Google