Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TEST od Tescomy: jak se vyznáte v dobré kuchyni 1./ Který italský sýr se dává do dezertu Tiramisu? a) mozzarella b) mascarpone c) ricotta 2./ Aby se těsto.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TEST od Tescomy: jak se vyznáte v dobré kuchyni 1./ Který italský sýr se dává do dezertu Tiramisu? a) mozzarella b) mascarpone c) ricotta 2./ Aby se těsto."— Transkript prezentace:

1 TEST od Tescomy: jak se vyznáte v dobré kuchyni 1./ Který italský sýr se dává do dezertu Tiramisu? a) mozzarella b) mascarpone c) ricotta 2./ Aby se těsto na povrchu moučníku krásně lesklo, potřeme ho před pečením.... a) žloutkem b) máslem c) bílkem 3./ Co přidáme do vody, aby nám vejce při vaření nepraskla? a) sůl b) cukr c) kmín 4./ Co uděláme s cibulí, abychom při krájení neslzeli? a) obalíme ji v mouce b) opláchneme ji studenou vodou c) namočíme do medu 5./ Jaká je optimální tloušťka syrového steaku? a) 1 cm b) 2,5 cm c) 4 cm 6./ Ideální teplota syrového masa pro přípravu steaku je.... a) 0 o C b) 7 o C c) pokojová teplota 7./ Do těsta se nejlépe hodí.... a) vlašské a lískové ořechy b) kešu ořechy c) para ořechy 8./ Hlávkový salát vydrží v ledničce nejdéle, když ho.... a) zabalíme vcelku do plastového sáčku b) rozebereme na listy c) před vložením do ledničky umyjeme

2 9./ Koření snadno rozvoníme, když ho.... a) zalijemehorkou vodou b) jemně a krátce opražíme na pánvi c) promneme mezi prsty 10./ Aby semínka, mák či sůl na pečivu pěkně držely, a) budeme pečícím plechem hýbat co nejméně b) zamáčkneme posyp do těsta c) pokropíme těsto před vložením posypu vodou 11./ Z jaké části keře čeledi kaparovitých jsou kapary? a) poupata b) plody c) semínka 12./ Co je základní surovinou pro výrobu sirupu grenadina? a) skořice b) granátové jablko c) esence z hořkých mandlí 13./ Křupavou kůrčičku při pečení vytvoříme, když.... a) dáme maso do studené trouby b) troubu před pečením alespoň 15 minut dobře rozehřejeme c) maso pravidelně podléváme 14./ Který z níže uvedených pepřů se připravuje z chilli papriček? a) kajenský pepř b) sečuánský pepř c) bílý pepř 15./ Nezbytnou součástí italské lahůdky caprese je.... a) parmská šunka b) bazalka c) kapie 16./ Pokud vaříme pokrm v páře,.... a) solíme ho až po uvaření b) nesolíme ho vůbec c) solíme ho ještě před vložením na mřížku či do pařáčku

3 17./ při dušení.... a) pokrm pečlivě podléváme, aby se nepřipálil b) necháme vodu úplně odpařit c) pravidelně jídlo mícháme 18./ Med do těsta přidáváme vždy.... a) zahřátý b) zkaramelizovaný c) tekutý a chladný 19./ Při vaření kukuřičných klasů.... a) nikdy nepřidáváme do vody sůl, zrna by ztvrdla b) osolíme vodu ještě před vařením c) obalíme v soli ještě syrové klasy 20./ Dokonale propečené kuře poznáme podle toho, že a) maso jde snadno oddělit od kosti b) kůžička už získala barvu c) pečína hezky voní 21./ Jak se jmenuje vyhlášený francouzský krémový dezert s karamelovou krustičkou? a) Je t´aime b) Créme brülée c) Créme caramélisée 22./ Pro zachování syté barvy vaříme červené zelí spolu s.... a) octem b) česnekem c) novým kořením Vyhodnocení: 22 – 19 bodů: Gratulujeme. Nejenom, že dokonale ovládáte nejrůznější kuchařské vychytávky, ale také rozumíte surovinám, ze kterých pokrmy připravujete. A to navíc v české i světové kuchyni. U vás doma bychom se klidně mohli učit. 18 – 8 bodů: Velmi slušný výsledek. Není nutné znát perfektně každou maličkost. Je vidět, že vás vaření baví a že u plotny víte co a jak. 7 – 0 bodů: Ano, dokonce i uvařit čaj nebo umíchat vajíčka vyžaduje jistou dávku sebevědomí. Proto rozhodně neházejte flintu do žita. Vyzkoušejte některý z našich vynikajících receptů a není vyloučeno, že Řád zlaté vařečky čeká jednou právě na vás.

4 Za každou správnou odpověď si připočtěte 1 bod. 1 b 2 c 3 a 4 b 5 b 6 c 7 a 8 a 9 b 10 c 11 a 12 b 13 b 14 a 15 b 16 c 17 a 18 c 19 a 20 a 21 b 22 a

5 Za každou správnou odpověď si připočtěte 1 bod. 1 b 2 c 3 a 4 b 5 b 6 c 7 a 8 a 9 b 10 c 11 a 12 b 13 b 14 a 15 b 16 c 17 a 18 c 19 a 20 a 21 b 22 a


Stáhnout ppt "TEST od Tescomy: jak se vyznáte v dobré kuchyni 1./ Který italský sýr se dává do dezertu Tiramisu? a) mozzarella b) mascarpone c) ricotta 2./ Aby se těsto."

Podobné prezentace


Reklamy Google