Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilJarmila Beránková
1
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy Název materiálu Hnědé polévky Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_3.B_T_05(20) AutorIng. Petra Pechová
2
Anotace Cílem prezentace je seznámit žáky s přípravou hnědých polévek Materiál je určen pro žáky prvního ročníku oboru kuchařské práce. Materiál je určen pro výklad nové látky a interaktivní práci ve výuce.
3
ING. P. PECHOVÁ, 2012 Hnědé polévky
4
vývar doplněný vložkou nebo zavářkou vývar dochucujeme polévkovým kořením název dle druhu kostí masa, ze kterých jsou připraveny
5
Hnědé základní vývary Základem jsou nadrobno rozkrájeny, popř. rozsekány a důkladně opečeny, popř. orestovány, aby se vytvořila chuť a barva
6
Jako přísady se používají: vhodné kosti a masové odřezky z masa orestovaná zelenina rozkrájená na větší kousky (mirepoix) – celer, mrkev, cibule voda jako tekutina koření – nejčastěji celý pepř, dále se doporučuje nové koření, bobkový list
7
Příklady hnědých polévek - Hovězí polévka s krupicovými noky - Hovězí polévka s se smaženým hráškem - Hovězí polévka s kapáním - Drůbková polévka s rýží - Slepičí polévka s nudlemi - Česneková polévka
8
Kontrolní otázky 1. Jaký význam mají polévky? 2. Jaké znáte druhy vývarů? 3. Uveďte výrobní postup vývaru A.
9
Použité zdroje ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN 80-85989-83-2. METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN 978-80-86706- 18-4. www.office.microsoft.com
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.