Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMichaela Králová
1
Použití ozonových a UV technologií pro dezinfekci vzduchu v nemocnicích doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
2
Aplikace doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc. pitné a odpadní vody bazény dezinfekce místností
3
Látka Standardní redoxní potenciál, 25 C fluor (F 2 ) ozon (O 3 ) peroxid vodíku (H 2 O 2 ) manganistan draselný (KMnO 4 ) kyselina bromná (HOBr) chlordioxid (ClO 2 ) kyselina chlorná (HOCl) chlor (Cl 2 ) kyslík (O2 kyselina chromová (H 2 CrO 4 ) brom (B r2 ) kyselina dusičná (HNO 3 ) jod (I 2 ) 3,03 V 2,07 V 1,78 V 1,68 V 1,59 V 1,57 V 1,49 V 1,36 V 1,23 V 1,21 V 1,09 V 0,94 V 0,54 V Hodnoty standardních redoxních potenciálů, 25C doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
4
C*T hodnota ((mg/l) * min) pro 99% inaktivaci mikroorganismů Dezinfeakční činidlo Mikroorganismus Volný chlor pH 6-7 Chloraminy pH 8-9 Chlor dioxid pH 6-7 Ozón pH 6-7 E. coli0.034-0.0595-1800.4-0.750.02 Polio 11.1 – 2.5770-37400.2-6.70.1-0.2 Rotavirus0.01-0.053810-64800.2-2.10.006-0.06 Giardia lamblia47>150--0.5-0.6 Giardia muris30-63014007.2-18.51.8-2.0 Cryptosporidium7200-> 78 ~ 20
5
Ozon při úpravě pitné a odpadní vody doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc. dezinfekceoxidace železa a manganu odstranění toxických látek
6
Pitná a odpadní voda doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
7
Bazény doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc. dezinfekceodstranění vázaného chlóru (astma, koroze)
8
Bazény doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
9
Aplikace ozonu v potravinářství doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc. zeleninamasosklady potravin ovoce
10
Potravinářství
11
Dezinfekce místností doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc. bakterieviryplísnězápach
12
Dezinfekce místností
13
Dezinfekce místností
14
Jak to funguje doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
15
Děkuji za pozornost doc. RNDr. Jiří Dřímal, CSc.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.