Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilFrantiška Valentová
1
MINUTKY ZE ZVĚŘINY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, zvěřina před technologická úprava Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 513 Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 513
2
ZVĚŘINA MASO: pouze z mladých kusů a dobře odleželé Srnec Srnec Daněk Daněk Jelen Jelen 1. http://www.ssss.cz/files/ucebnice_3lete_obory/pv/maso/zverina.htm
3
ZVĚŘINA O které části zvěřiny jde? KýtaHřbet 2. http://www.pivnimajak.cz/index.php?stred=maso http://www.pivnimajak.cz/index.php?stred=maso 3. http://www.berbera.cz/cz/jeleni-hrbet-bez-kosti
4
PŘEDPŘÍPRAVA porcujeme na žebírka, řízky, plátky, medailonky, filátka maso kořeníme, solíme těsně před tech. úpravou, potíráme olejem, marinujeme a aromatizujeme ( kečup, bylinky, vína, destilát) necháváme několik hodin odležet 4. http://life.ihned.cz/c1-53333650-3-exkluzivni-recepty-na-zverinu-ochutnejte-kance-se-sipkovou-nebo-bazanta-s-malinami
5
PŘÍLOHY hranolky, opečené brambory, krokety žampiónová rýže, hrozinková rýže s mandlemi, pikantní omáčky, brusinkový kompot, nakládané houby, plátek citrónu, pomeranče, pochoutková másla, ovoce dušené na víně. 5. http://www.receptynadoma.cz/nejsou-krokety-jako-krokety-92/clanek/
6
SRNČÍ MADAILONKY NA MYSLIVECKÝ ZPŮSOB 4 plátky na porci – naklepat okořenit, osolit, poprášit moukou, opéct do zlatova výpek zaprášit moukou,orestovat, zalít vývarem přidáme máslo, šípkovou marmeládu, BV, provařit. Při podávání podlijeme šťávou a nahoru položíme brusinkový terč. 6. http://www.vyberslev.cz/sleva/250173-2x-srnci-medailonky-vychutnejte-si-lahodne-medailonky-s-brusinkovou- omackou-a-prilohou/
7
JELENÍ ŘÍZEK NA ROŠTU S BYLINKOVÝM MÁSLEM JELENÍ ŘÍZEK NA ROŠTU S BYLINKOVÝM MÁSLEM plátek anglickým způsobem na roštu upraveného masa, ozdobený porcí bylinkového másla. 7. https://www.tradicnirecepty.cz/hlavni-chody/marinovane-jeleni-rizky-na-grilu/
8
ZDROJ: Sedláčková, H., Nodl, L.,Řešátko,J.: Technologie přípravy pokrmů 4, Fortuna 2001, ISBN: 80-7168-788-X Tvrdíková, J.: Vlastní zkušenosti
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.