Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLibor Pešan
1
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny rostlinného původu Název materiáluDruhy obilovin Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_4.B_PV_08(20) AutorIng. Petra Pechová
2
Cílem prezentace je seznámit žáky druhy a použitím obilovin. Materiál je určen pro žáky prvního ročníku oboru kuchařské práce. Materiál je určen pro výklad nové látky a interaktivní práci ve výuce.
3
P. Pechová, 2012
4
pšenice, žito, ječmen, oves, kukuřice, rýže, proso, pohanka
5
Výražková mouka Celozrnná mouka Výroba chleba, dalamánků Lihoviny, škrob, kávovina
6
Kroupy, krupky, perličky Ječná mouka Vločky Kávovina Slad Čajové pečivo Suchary
7
Ovesná kaše Ovesné vločky Krmivo pro koně
8
Obsahuje nejvíce bílkovin Hladká, polohrubá, hrubá mouka Krupice dětská, hrubá
9
Loupáním získáme jáhly Zavářka do polévek Příprava sladkých i slaných kaší Krmivo pro ptáky Teplejší podnebí
10
Příloha Hlavní pokrmy Kaše V Rusku moučník – bliny s kyselou smetanou
11
Mouka, krupice Corn flakes Popcorn Škrob (Maizena) Líh Olej V zemědělství - krmivo
12
Asie, Afrika, USA, Jižní Amerika, Španělsko, jih Itálie Zavářka, příloha, hlavní pokrm, moučník Saké – víno Burizony (pufovaná rýže) Bílá (dlouhozrnná, kulatá, parboiled, jasmínová, basmati), divoká, natural
13
Co obsahují obiloviny? Jaké znáte druhy obilovin? Jak skladujeme mouku a krupici? Najděte na internetových stránkách škůdce mouky.
14
ŠEBELOVÁ, Marie. potraviny a výživa. Praha: parta, 2002, ISBN 80-7320-010-4. ŠEBELOVÁ, Marie. zařízení závodů. Praha: parta, 2005, ISBN 80-7320-076-7. www.office.microsoft.com
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.