Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilOtto Šmíd
1
EUROPEAN CENTRE FOR ECOLOGY AND TOURISM Ing. Michal Burian, Ph.D. Kvalita služeb CR jinak?
2
Kvalita je to, co si zákazník přeje, plus to, co destinace nebo poskytovatel služby chce a může dodatečně nabídnout pro diferenciaci a profilování své nabídky oproti svým konkurentům. Kvalita v destinaci musí být zajišťována všemi spolutvůrci řetězce služeb, přičemž za kvalitu tito poskytovatelé musí cítit i odpovědnost. Co je kvalita
3
Hodnocení kvality Certifikace - hodnocení vybavenosti – výsledek Self-assesment (vč. Corporate Social Responsibility) Awards Certifikace - hodnocení přístupu = způsobu řízení kvality Kontroloři, zákaznické dotazníky, mystery shopping…
4
DEFINICE UDRŽITELNÉHO ROZVOJE: DEFINICE UDRŽITELNÉHO CEST. RUCHU: - zajistí potřeby současných generací, aniž by bylo ohroženo splnění potřeb generací příštích, a aniž by se tak dělo na úkor jiných národů. (1987, Komise OSN pro živ. prostředí) "Sustainable tourism development guidelines and management practices are applicable to all forms of tourism in all types of destinations, including mass tourism and the various niche tourism segments. Sustainability principles refer to the environmental, economic and socio-cultural aspects of tourism development, and a suitable balance must be established between these three dimensions to guarantee its long-term sustainability.“ (UNWTO)
7
Historie ECEAT QUALITY LABEL 1993 – 2002 – ekoagroturistika 2003 – ECEAT QUALITY LABEL + Green Holidays 2002 – oddělení eko od agro, převod produktu Prázdniny na venkově na Svaz venkovské turistiky 2008 – Heritage Trails (regionální gastronomie) 2010 – Centrum Eden (www.edencentre.cz)
8
Důvody pro ECEAT QUALITY LABEL 1993 – 2008 – certifikace = hosté 2008 – internet, eko x regionální Požadavek dotačních programů
9
Kvalita je splnění očekávání zákazníka + něco navíc. Jak dále? Opuštění kontroly pravidel u provozovatele služeb, přesun k pohledu zákazníka (Customer Satisfaction). Zastavení ECEAT QUALITY LABEL a Green Holidays, rozvoj Heritage Trails (Slavnosti chřestu, Slavnosti moravského uzeného, Slavnosti brambor….) + Centrum Eden. Kvalita = podnikatelská příležitost
10
Centrum Eden (CZV) Bystřice nad Pernštejnem Strategický projekt kraje Vysočina Otevření 21.3. 2015 Plánovaná návštěvnost 50 000 osob/rok. www.edencentre.cz, www.edenfarma.cz Centrum + farma
12
Ing. Michal Burian, Ph.D. 603 837 063 michal@eceat.cz
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.