Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 29 Název školy: Střední průmyslová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 29 Název školy: Střední průmyslová."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 29 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z mletého masa Téma: Mletá masa 1. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: 26.01.2013 Anotace: Prezentace seznamuje žáky s jednotlivými částmi masa vhodného k přípravě mletých mas. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.

2

3  Mletím dochází: - k narušení konzistence - zvětšení povrchu - lehčí stravitelnosti - lepší soudržnosti

4  Bílkoviny se stávají lepkavějšími  Dobře vážou přísady – housku, strouhanku, vejce …

5  Používáme  maso jatečného dobytka  zvěřiny  ryb  vždy méně hodnotnější

6 Především přední maso – levnější  hrudí  krk  bok  žebra  plec

7  bůček  ořez

8 LITERATURA:  Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, 2000. ISBN 80-7168-737-5 Obrázky:  http://office.microsoft.com, Galerie Office, 26.01.2013 http://office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 29 Název školy: Střední průmyslová."

Podobné prezentace


Reklamy Google