Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMilada Švecová
1
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 29 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z mletého masa Téma: Mletá masa 1. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: 26.01.2013 Anotace: Prezentace seznamuje žáky s jednotlivými částmi masa vhodného k přípravě mletých mas. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.
3
Mletím dochází: - k narušení konzistence - zvětšení povrchu - lehčí stravitelnosti - lepší soudržnosti
4
Bílkoviny se stávají lepkavějšími Dobře vážou přísady – housku, strouhanku, vejce …
5
Používáme maso jatečného dobytka zvěřiny ryb vždy méně hodnotnější
6
Především přední maso – levnější hrudí krk bok žebra plec
7
bůček ořez
8
LITERATURA: Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, 2000. ISBN 80-7168-737-5 Obrázky: http://office.microsoft.com, Galerie Office, 26.01.2013 http://office.microsoft.com
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.