Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
1
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Ovoce Vypracoval: Lukáš Karlík
2
O VOCE Jedlé plody a semena pěstěných i divoce rostoucích rostlin. Obsahuje vitamíny C, A. Obsahuje minerální látky: – železo (borůvky, brusinky, černý rybíz, jablka) – vápník (ořechy, banány, mák) – měď ( banány, fíky, datle, ořechy)
3
D RUHY OVOCE Jádrové Peckové Bobulovité Dužnaté Skořápkové a suché
4
J ÁDROVÉ Jablka Hrušky Jeřabiny
5
P ECKOVÉ Třešně Višně Švestky Broskve Meruňky Olivy
6
B OBULOVITÉ rybíz, angrešt, borůvky, brusinky, datle, citrusy, kiwi, hrozny, banány
7
D UŽNATÉ maliny, ostružiny, jahody, šípky, fíky, ananas
8
S KOŘÁPKOVÉ A SUCHÉ ořechy (vlašské, lískové, podzemnice olejná, kokosové, para) mandle pistácie jedlé kaštany mák semena (slunečnicová, sezamová)
9
Ú PRAVA OVOCE Ovoce konzumujeme pokud možno čerstvé a syrové. Připravujeme z něj ovocné saláty, koktejly, poháry, zdobíme jím dezerty.
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.