Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Identifik á tor materi á lu: ICT- 7-21 Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba chleba škvarkového Autor Hana Nykodymová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Identifik á tor materi á lu: ICT- 7-21 Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba chleba škvarkového Autor Hana Nykodymová."— Transkript prezentace:

1 Identifik á tor materi á lu: ICT- 7-21 Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba chleba škvarkového Autor Hana Nykodymová Anotace Student se naučí zhotovit chlebové těsto, vytvarovat chléb, nechat vykynout a upéct Druh učebního materiálu prezentace Typ vzdělávání střední Ročník 2. – 4. Datum vytvoření Leden 2013

2 Chl é b škvarkový

3 Receptura Mouka p š eničn á hladk á 10 kg Mouka p š eničn á hladk á 10 kg Mouka p š eničn á chlebov á 45 kg Mouka p š eničn á chlebov á 45 kg Mouka žitn á 45 kg Mouka žitn á 45 kg Drožd í tekut é 2,6 kg Drožd í tekut é 2,6 kg Sůl 2 kg Sůl 2 kg Kvas 1,5 kg Kvas 1,5 kg Voda 76 kg Voda 76 kg Km í n 0,8 kg Km í n 0,8 kg Škvarky 10 kg Škvarky 10 kg

4 Zpracov á n í těsta Vym í sen é těsto nech á me Vym í sen é těsto nech á me 10 minut zr á t. 10 minut zr á t. Pak začneme rozvažovat těstov é kusy. Pak začneme rozvažovat těstov é kusy. Obr. 1. – navážený těstový kus

5 Způsob veden í těsta Těsto vedeme na záraz. Všechny suroviny,vyjma kvasu, dáme do díže a začneme mísit. V 1/3 mísení přidáme kvas. Doba mísení : pomalý chod : 12 minut

6 Stáčení těstových kusů Rozvážené kusy stáčíme a odsazujeme do předem vymoučených ošatek. Obr. 2. – vymoučené ošatky Obr. 3. – stočený těstový kus

7 Kynut í výrobků Plné ošatky rovnáme do vozíku, Plné ošatky rovnáme do vozíku, který zavezeme do kynárny. který zavezeme do kynárny. Režim kynutí : Režim kynutí : Teplota : 35 °C Teplota : 35 °C Vlhkost : 70 % Vlhkost : 70 % Doba kynutí : 50 minut Doba kynutí : 50 minut

8 Pečen í chlebů Dobře vykynut é těstov é kusy vyvezeme z kyn á rny, nech á me oschnout a vyklop í me na plechy. Dobře vykynut é těstov é kusy vyvezeme z kyn á rny, nech á me oschnout a vyklop í me na plechy. Peč í c í režim : Peč í c í režim : Teplota : 260 °C Teplota : 260 °C Čas : 10 minut Čas : 10 minut P á ra : ano 2 minuty P á ra : ano 2 minuty Teplota : 200 °C Teplota : 200 °C Čas : 35 minut Čas : 35 minut P á ra : ne P á ra : ne

9 Vypečen í chlebů a expedice Upečený chl é b vyvezeme z pece a narovn á me Upečený chl é b vyvezeme z pece a narovn á me na prkna, na kterých jej expedujeme do prodejny. na prkna, na kterých jej expedujeme do prodejny. Obr. 4. – finální výrobek

10 Zpětn á vazba Vyjmenuj suroviny na výrobu chlebů. Vyjmenuj suroviny na výrobu chlebů. Udej peč í c í režim chlebů. Udej peč í c í režim chlebů.

11 Použit é zdroje: Receptury a technologický postup : autor Receptury a technologický postup : autor Foto : Obr. 1. – 4. autor Foto : Obr. 1. – 4. autor


Stáhnout ppt "Identifik á tor materi á lu: ICT- 7-21 Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba chleba škvarkového Autor Hana Nykodymová."

Podobné prezentace


Reklamy Google