Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilMiroslav Kadlec
1
SPOTŘEBA POTRAVIN aneb „JSME TO, CO JÍME „ Ing. Jitka Číhalová Krajská správa ČSÚ v Jihlavě www.jihlava.czso.cz
2
Spotřeba potravin zajímavá, populární a srozumitelná statistika průměr na jednoho obyvatele v kg, litrech nebo kusech za příslušný rok data pouze za ČR, dlouhodobé srovnání
3
Bilanční metoda výpočtu spotřeby potravin
4
Co ovlivňuje spotřebu potravin dostupnost, cena rozmanitost nabídky, samozásobení reklama, osvěta stravovací zvyklosti obyvatel, cizinci klimatické podmínky, nutnost dovozu některých potravin (jižní ovoce, rýže, mořské ryby apod.)
11
Jak se změnil český strávník za posledních 20 let? jí méně chleba, chutnají mu rohlíky, bagety má rád vepřové a kuřecí, méně vyhledává hovězí chutnají mu více sýry, pije však méně mléka dává přednost rostlinným tukům jí více zeleniny a jižního ovoce, méně brambor
12
Děkuji za pozornost Ing. Jitka Číhalová Krajská správa ČSÚ Jihlava www.jihlava.czso.cz
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.