Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_01_Druhy_počítačů TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_01_Druhy_počítačů TEMA:HARDWARE A SOFTWARE."— Transkript prezentace:

1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_01_Druhy_počítačů TEMA:HARDWARE A SOFTWARE ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0816 DATUM TVORBY:1. 5. 2013

2 ANOTACE Tento materiál slouží k vysvětlení a procvičení pojmů týkajících se rozdělení počítačů na jednotlivé druhy a je připraven pro předmět Informační a komunikační technologie v 1. ročníku čtyřletého gymnázia. První část této prezentace se věnuje teorii a je doplňována výkladem učitele. Další část prezentace se věnuje opakování nových pojmů s využitím internetu pro vyhledávání obrázků vztahujících se k vykládanému tématu. V poslední části prezentace je zadán studentům domácí úkol, na který odpovídají prostřednictvím iTŘÍDY (on-line prostředí). Materiál je určen k interaktivní výuce.

3 Druhy počítačů 1. PDA2. Chytrý telefon 3. Tablet PC 4. Notebook 1.Přenosné (mobilní)

4 Druhy počítačů 2.Nepřenosné (stacionární) 5. PC 6. Sálový počítač 7. Superpočítač

5 Přenosné PDA (Portable Digital Assistant) kapesní počítače malých rozměrů slouží k organizaci času CHYTRÉ TELEFONY (smartphony) PDA s možností telefonovat TABLET počítač s dotykovým displejem NOTEBOOK osobní počítač malých rozměrů používá se i název Laptop NETBOOK notebook s menší velikostí (10 palců) hlavní účel připojení k internetu

6 Stacionární PC osobní počítač (personal computer) PRACOVNÍ STANICE výkonnější PC většinou sestavené pro konkrétní účel SÁLOVÝ POČÍTAČ (mainframe) počítače s velkým výkonem, spolehlivostí, diskovým polem SUPERPOČÍTEČE počítače s obrovským výpočetním výkonem použití armáda, vědecké účely

7 Úkoly Vyhledejte obrázek a)Smartphonu b)Mainframe c)Superpočítače

8 DC Prostřednictvím iTřídy odpovězte na otázku: kolikrát je rychlejší dnes nejrychlejší superpočítač než běžné PC (počet operací za sekundu)

9 CITACE 1.Autor neuveden. wikipedia.cz [online]. [cit. 2.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:AcerN10Wiki.jpg#file http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:AcerN10Wiki.jpg#file 2.LAIHIU. wikipedia.cz [online]. [cit. 2.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Galaxy_Nexus_smartphone.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Galaxy_Nexus_smartphone.jpg 3.JANTO DREIJER. wikipedia.cz [online]. [cit. 2.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tablet.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tablet.jpg 4.RICO SHEN. wikipedia.cz [online]. [cit. 2.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Guang_Hua_Digital_Plaza_Launch_Acer_Aspire_One.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Guang_Hua_Digital_Plaza_Launch_Acer_Aspire_One.jpg 5.AUTOR NEUVEDEN. wikipedia.cz [online]. [cit. 2.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Computer.tower.750pix.jpg 6.AUTOR NEUVEDEN. wikipedia.cz [online]. [cit. 2.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Honeywell- Bull_DPS_7_Mainframe_BWW_March_1990.jpg#filelinks http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Honeywell- Bull_DPS_7_Mainframe_BWW_March_1990.jpg#filelinks 7.TROWER, NASA. wikipedia.cz [online]. [cit. 2.5.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Columbia_Supercomputer_- _NASA_Advanced_Supercomputing_Facility.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Columbia_Supercomputer_- _NASA_Advanced_Supercomputing_Facility.jpg 8.ROUBAL, Pavel. Informatika a výpočetní technika. Brno: Computer Press, a. s., 2010, ISBN 978-80- 251-3228-9.


Stáhnout ppt "ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_01_Druhy_počítačů TEMA:HARDWARE A SOFTWARE."

Podobné prezentace


Reklamy Google