Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 Vyhledávání aktuálních informací týkajících se daňové problematiky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 Vyhledávání aktuálních informací týkajících se daňové problematiky."— Transkript prezentace:

1 Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 Vyhledávání aktuálních informací týkajících se daňové problematiky

2 Škola: Manažerská akademie – střední odborná škola, s.r.o., Jihlava Autor: Ing. Jana Musilová Předmět:Daňové poradenství Anotace: Vyhledávání adekvátních informací souvisejících s aktuální daňovou politikou státu. Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 Základní informace

3 Metodický pokyn Popis práce s materiálem  Materiál je určen pro práci s tabletem. Očekávání a cíle  Žáci by se měli naučit vyhledávat adekvátní informace souvisejících s daňovou politikou a měli by si procvičit práci s IT technikou.

4 Zapněte si tablety Připravte si zápisové archy Všechny otázky (1-6) z PowerPointové prezentace si překopírujte do textového editoru a průběžně si tam vpisujte správné odpovědi, které na internetu naleznete.

5 1.Vysvětlete rozdíl mezi přímou a nepřímou daní a)Přímá daň …………………………………………………………………………. b)Nepřímá daň ……………………………………………………………………… 2. Jak se liší základní a snížená sazba DPH. a)Základní sazba DPH …………………………………………………………… b)Snížená sazba DPH ……………………………………………………………

6 3. Kdy se platí a)Daň z nemovitosti ………………………………………………………………. b)Daň z převodu nemovitosti …………………………………………………… 4. Kdo je poplatníkem: a)Daně z příjmu právnické osoby ………………………………………………. b)Daně z příjmu fyzické osoby …………………………………………………..

7 5. Doplňte aktuální slevy platné v letošním roce Typ slevyMěsíční slevaRoční sleva POPLATNÍK STUDENT INVALIDITA 1. STUPNĚ INVALIDITA 2. STUPNĚ INVALIDITA 3. STUDNĚ MANŽELKU DÍTĚ

8 6. Kdy je termín podání daňového přiznání: a)Daně z příjmu fyzických osob………………. b)Daně z příjmu právnických osob………………. c)Daně z nemovitosti……………….

9 Zdroje Archiv autora


Stáhnout ppt "Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 Vyhledávání aktuálních informací týkajících se daňové problematiky."

Podobné prezentace


Reklamy Google