Stáhnout prezentaci
Prezentace se nahrává, počkejte prosím
ZveřejnilLudvík Mareš
1
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z mletého masa Téma: Mletá masa 3. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: 26.01.2013 Anotace: Prezentace seznamuje žáky s přípravou mletých pokrmů. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.
3
Vařením – noky, knedlíčky, nákypy, pudinky / vaříme převážně ve vodní lázni, v páře/ Dušením – různé duhy plněných zelenin Pečením – sekaná pečeně, nákypy Smažením – karbanátky, krokety
4
Z telecího masa Polpety z tel.masa Telecí sekaný řízek Z vepřového masa Jitrnicová, jelítková kaše Vepřenky Prejt Smažený sekaný řízek …
5
Karbanátky Paprikový lusk plněný Masový nákyp Sekaná pečeně Sekaný řízek přírodní / v těstíčku/…
6
Polpety z telecího masa plec /ořez/,máčená žemle – semeleme přidáme sůl, pepř, květ, krájenou slaninu promícháme, tvarujeme, opečeme výpek zahustíme moukou společně dusíme, legírujeme máslem
7
Sekaná pečeně hovězí a vepřové maso umeleme s cibulí přidáme bůček nakrájený na kostičky spojíme strouhankou, vejcem, polohrubou moukou dochutíme solí, česnekem, pepřem vypracujeme hmotu, tvoříme šišky pečeme na vymaštěném pekáči v troubě
8
Sekaný řízek přírodní hovězí a vepřové maso umeleme s cibulí a žemlí namočenou v mléce dochutíme solí, muškátovým květem, pepřem spojíme strouhankou, vejcem vypracujeme hmotu, tvarujeme 1 cm silné řízky řízky pomoučíme opečeme a dusíme v cibulovém základu šťávu zjemníme máslem a přecedíme
9
Smažený soukenický řízek umeleme vepřový bůček dochutíme solí, pepřem, petrželovou natí přidáme strouhaný sýr spojíme vejcem vypracujeme hmotu, tvarujeme řízky řízky obalíme v trojobalu a smažíme
10
LITERATURA: Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, 2000. ISBN 80-7168-737-5 Obrázky: http://office.microsoft.com, Galerie Office, 26.01.2013 http://office.microsoft.com
Podobné prezentace
© 2024 SlidePlayer.cz Inc.
All rights reserved.