Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Technologie Tematický okruh: Pokrmy z mletého masa Téma: Mletá masa 3. Ročník: 3. Jméno autora: Mgr. Danuše Sommerová Datum tvorby: 26.01.2013 Anotace: Prezentace seznamuje žáky s přípravou mletých pokrmů. Materiál je určen pro žáky 3. ročníku studijního oboru Gastronomie, do předmětu „Technologie “. Slouží k procvičování studia na interaktivní tabuli.

2

3  Vařením – noky, knedlíčky, nákypy, pudinky / vaříme převážně ve vodní lázni, v páře/  Dušením – různé duhy plněných zelenin  Pečením – sekaná pečeně, nákypy  Smažením – karbanátky, krokety

4 Z telecího masa  Polpety z tel.masa  Telecí sekaný řízek Z vepřového masa  Jitrnicová, jelítková kaše  Vepřenky  Prejt  Smažený sekaný řízek …

5  Karbanátky  Paprikový lusk plněný  Masový nákyp  Sekaná pečeně  Sekaný řízek přírodní / v těstíčku/…

6 Polpety z telecího masa  plec /ořez/,máčená žemle – semeleme  přidáme sůl, pepř, květ, krájenou slaninu  promícháme, tvarujeme, opečeme  výpek zahustíme moukou  společně dusíme, legírujeme máslem

7 Sekaná pečeně  hovězí a vepřové maso umeleme s cibulí  přidáme bůček nakrájený na kostičky  spojíme strouhankou, vejcem, polohrubou moukou  dochutíme solí, česnekem, pepřem  vypracujeme hmotu, tvoříme šišky  pečeme na vymaštěném pekáči v troubě

8 Sekaný řízek přírodní  hovězí a vepřové maso umeleme s cibulí a žemlí namočenou v mléce  dochutíme solí, muškátovým květem, pepřem  spojíme strouhankou, vejcem  vypracujeme hmotu, tvarujeme 1 cm silné řízky  řízky pomoučíme opečeme a dusíme v cibulovém základu  šťávu zjemníme máslem a přecedíme

9 Smažený soukenický řízek  umeleme vepřový bůček  dochutíme solí, pepřem, petrželovou natí  přidáme strouhaný sýr  spojíme vejcem  vypracujeme hmotu, tvarujeme řízky  řízky obalíme v trojobalu a smažíme

10 LITERATURA:  Sedláčková, Hana. Technologie přípravy pokrmů. Praha: nakladatelství Fortuna, 2000. ISBN 80-7168-737-5 Obrázky:  http://office.microsoft.com, Galerie Office, 26.01.2013 http://office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0124 Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 32 Název školy: Střední průmyslová."

Podobné prezentace


Reklamy Google