Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DOBROVOLNÍ HASIČI OBCE PLANDRY. KRÁTCE Z HISTORIE HASIČSKÉHO SBORU V PLANDRERCH Hasičský sbor v Plandrech byl založen 20.března v roce 1921 a do sboru.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DOBROVOLNÍ HASIČI OBCE PLANDRY. KRÁTCE Z HISTORIE HASIČSKÉHO SBORU V PLANDRERCH Hasičský sbor v Plandrech byl založen 20.března v roce 1921 a do sboru."— Transkript prezentace:

1 DOBROVOLNÍ HASIČI OBCE PLANDRY

2 KRÁTCE Z HISTORIE HASIČSKÉHO SBORU V PLANDRERCH Hasičský sbor v Plandrech byl založen 20.března v roce 1921 a do sboru se přihlásilo 23 členů. Zakladatelem a starostou sboru byl tehdejší starosta obce Plandry a majitel místního panství baron Karel Wiedersperg. (Hlásil se k české šlechtě –jeho zásluhou byla v obci zřízena česká škola- jeho matka byla Marie Dobřenská) Velitelem se stal František Šrámek, hostinský a šofér pana barona Jeho náměstkem byl zvolen Jan Nevolka, místní obuvník Jednatelem se stal Jan Průša, ředitel zdejší školy Pokladníkem byl ustanoven Josef Pácha, zámecký zahradník Karel Wiedersperg daroval sboru ruční proudovou stříkačku a věnoval místnost pro hasičské skladiště v budově bývalého pivovaru První motorovou stříkačku sbor zakoupil až 10.října 1937 za 19 000,-Kč

3 Na fotografiích jsou tehdejší členové sboru, Fr.Šrámek-velitel, Jan Nevolka-náměstek, Jan Průša-jednatel, Josef Pácha-pokladník, Pavel Sochor-dozorce náčiní, Fr.Hukauf-četař lezců, Bohumil Brodina-četař stříkačů a členové Augustin Hukauf, Jan Fr ű hbauer, Fr. Kořínek, Jos.Moravec, Fr.Reinke, Jos.Vomastek, Jan Pejřil, Jos.Fr ű hbauer, Petr Boček, Václav Palán, Josef Pejřil, Václav H ő fer, Fr.Kuchta, Jos.Vrána, Ludvík Růžička.

4 STROJNÍK, PAN FRANTIŠEK HOFER U NOVÉ MOTOROVÉ STŘÍKAČKY

5 SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ V PLANDRECH BYL ZALOŽEN V ROCE 1921 POZVÁNKA NA PLES Z ROKU 1926, MÍSTNÍ HASIČI SE ČINILI I JAKO POŘADATELÉ KULTURY V OBCI JAK UKAZUJE TENTO SNÍMEK

6 KRÁTCE O ČINNOSTI SOUČASNÉHO SDH V PLANDRERCH Sbor dobrovolných hasičů v obci Plandry má v současné době 45 členů Každý rok pořádá závody v požárním sportu, kde se soutěží v požárním útoku a ve štafetě. Jsou to závody o putovní pohár „ Memoriál Karla Wiederperga „ zakladatele místního sboru SDH se také pravidelně zúčastňuje okrskových, ale i jiných závodů v požárním sportu. Na tyto závody většinou nominuje 3 družstva. Jedno družstvo žen a dvě družstva mužů.

7 PŘED KAŽDOU SOUTĚŽÍ MUSÍ BÝT KONTROLA, ZDA JE VŠE V POŘÁDKU

8 NAŠI MLADÍ HASIČI VYRÁŽÍ K POŽÁRNÍMU ÚTOKU okrskové závody

9 NAŠI HASIČI V AKCI PŘI ZÁVODECH O PUTOVNÍ POHÁR KARLA WIEDERSPERGA

10 NAŠE ŽENSKÉ DRUŽSVO NA STARTU ZÁVODU V ROCE 2007

11 NAŠE ŽENY PŘI POŽÁRNÍM ÚTOKU

12 ŽENY BRAVURNĚ ZAKONČUJÍ SVŮJ ÚTOK NA OKRSKOVÉ SOUTĚŽI V PLANDRECH 2007

13 POSLEDNÍ ČLENKA DRUŽSTVA BĚŽÍ DO CÍLE PŘI ŠTAFETĚ

14 ŽENSKÉ DRUŽSTVO SOUPEŘEK

15 Poháry čekající na vítěze Okrsková soutěž Plandry 2007

16 Nástup družstev Okrsková soutěž - Hybrálec 2006

17 JINÉ ČINNOSTI HASIČŮ SDH V PLANDRERCH Významně se podíleli na budování přístřešku u sportovního areálu Velmi pomohli při stavbě vysokého oplocení hřiště Při budování WC u sportovního areálu pomáhali hlavně mladí hasiči Při krajských závodech „BĚŽEC VYSOČINY“, které obec pořádá každý rok v květnu, se hasiči starají o pořadatelskou službu Jsou hlavními iniciátory různých společenských a sportovních akcí Každoroční výlov požární nádrže je vždy událostí pro všechny občany Pro děti pořádají každý rok mikulášskou besídku

18 BUDOVÁNÍ ZÁKLADŮ PRO PERGOLU U HŘIŠTĚ Hasiči se velmi aktivně zapojují do různých pracovních aktivit, při zvelebování obce. Jedna z nich byla stavění venkovní pergoly pro posezení na letních akcích pořádaných hasiči.

19 DLÁŽDĚNÍ PODLAHY PERGOLY ZÁMKOVOU DLAŽBOU

20 STAVBA PERGOLY OD ZAČÁTKU AŽ PO UKONČENÍ STAVBY

21 DALŠÍ AKCÍ, NA KTERÉ SE VÝZNAMĚ PODÍLELI, BYLA STAVBA VYSOKÉHO OPLOCENÍ HŘIŠTĚ VRTÁNÍ DĚR PRO ŠESTIMETROVÉ SLOUPY PŘÍPRAVA DĚR PRO ZABETONOVÁNÍ SLOUPŮ

22 TAKÉ MLADÍ HASIČI PŘIKLÁDAJÍ RUCE K DÍLU BETONUJÍ ZÁKLADY PRO WC U SPORTOVNÍHO AREÁLU

23 NOVÝ ZNAK NAD HASIČSKOU ZBROJNICÍ SI HASIČI SAMOZŘEJMĚ PŘIPEVNÍ SAMI

24 PO DOBŘE VYKONANÉM DÍLE SE HASIČI UMÍ TAKÉ BAVIT JEDNA Z LETNÍCH AKCÍ POŘÁDANÁ POD ŠIRÝM NEBEM U SPORTOVNÍHO AREÁLU

25 VÝLOV POŽÁRNÍ NÁDRŽE JE VŽDY UDÁLOSTÍ

26 MIKULÁŠSKÁ BESÍDKA PRO DĚTI V MÍSTNÍM KULTURNÍM DOMĚ, NA ZAJIŠŤOVÁNÍ TĚCHTO AKCÍ SE PRAVIDELNĚ PODÍLÍ HASIČI


Stáhnout ppt "DOBROVOLNÍ HASIČI OBCE PLANDRY. KRÁTCE Z HISTORIE HASIČSKÉHO SBORU V PLANDRERCH Hasičský sbor v Plandrech byl založen 20.března v roce 1921 a do sboru."

Podobné prezentace


Reklamy Google